Семейство с малко момченце е на прага на отчаянието, след

...
Семейство с малко момченце е на прага на отчаянието, след
Коментари Харесай

Семейство от Варна изнемогва, за да може да спаси живота на детето си

Семейство с малко момченце е на прага на отчаянието, откакто се е принудило да се реалокира от Варна в София, с цел да може да избави живота на детето си. Момченцето им се е родило недоносено и в този момент има потребност от профилирана процедура, с цел да живее.

Ето какво споделя за него жена, която пробва да помогне:

"Това ще е един друг ЗОВ ЗА ПОМОЩ!

Различен, тъй като в историята има дете с потребност от лекуване, има лекуване в България, поема се от здравната каса, само че има и семейство, което би трябвало да се реалокира за няколко месеца в София и потребността не е лекуването, а житейската част.

Ще опитам да е малко, с цел да ме прочетат множеството хора, само че се колебая, че ще е малко. Майката се срами, споделя - Ама по какъв начин да потърся помощ за такова нещо? Мен обаче не ме е позор, по тази причина аз ще я желая тази помощ. Знам какво е да си в невъзможност, знам какво е детето ти да е болно, знам дори какво е дете с увреждане, т.е. да си наясно, че няма метод. Не знам обаче какво е, когато болестта е такова, че може за секунди да отнеме детето ти.

Той е Дани.



Той е недоносен, роден към 0,800 гр.

Той оцеля, оживя.

Той пребори риск от слепота.

И тъкмо си мислиш, че всичко към този момент се е подредило, детето пораства и прави всичко, което би трябвало да прави едно дете и....вътрешно кървене, детето стартира да повръща кръв.

Диагноза - Тромбоза на порталната вена с варици на хранопровода. Детето би трябвало да бъде оперирано и да бъде подложен шънт.

В България тази интервенция не се прави, само че ще бъде направена. Ще я извърши чужбински доктор, ще бъде в болница Лозенец в София и ще бъде платена от Здравната каса. До тук всичко е супер. Честно казано съм впечатлена, на фона на всичко ставащо в последните дни и умрялото 3 годишно детенце.

Е да, само че тук следва сложното. Семейството е от Варна. Майката получава майчинство, таткото взима неплатен отпуск и потегля със фамилията си за София. Казват им, че би трябвало да поживеят няколко месеца в София, тъй като потготовката за това шънтиране и пост оперативния интервал не е като при строшен крайник.

Рискът детето да прокърви до гибел ще бъде дълъг, по същата тази причина предлагат на фамилията да наемат жилище наоколо до болничното заведение, тъй като при прокървяване ще имат минути, не часове. Наемат, разноските са към 900 лева на месец наем, ток,вода и тн. Втори месец се пробват сами, само че към този момент нямат хрумвания.

Аз и още една майка сме отговорни да я навием да потърсим помощ. Ще попитате за какво таткото не се върне да работи. Ще отговоря по този начин - Ако зная, че детето ми може да кръвне до гибел, избирам мъжа ми да тича на ръце с детето, до момента в който аз се пробвам да изляза от страха.

В непознат град, без познати, без родственици, без никого, избирам мъжа си да е до мен, даже потребността ми да е единствено да ми пази боязън и да ми купи самун, до момента в който аз съм непрестанно до детето си.

Тук не става дума за лекуване, не става дума и за точна сума, нито пък и за огромна сума.

Целта на поста ми и РАЗЛИЧНИЯ ми ЗОВ ЗА ПОМОЩ е да помогнем на семейство с малко, с цел да се оправят единствено няколко месеца още.

А когато Дани оздравее, живота продължава както всички го живеем - мъчно и с ежедневни битки.

Моля ви, подминете в случай че смятате, че тази идея не е вашата. Аз се оприличавам в нея обаче и ще опитам да оказа помощ, нищо че е просто още едно семейство в потребност, освен това напълно житейска.

И като край - Моля се на Господ, Дани да не стига до трансплантация, тъй като и това виси във "въздуха "

.............................................................
Банковата сметка на мама Хриси:
DSK bank, Христина Великова
IBAN: BG65STSA93000000524175
BIC: STSABGSF
...........................





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР