Семейство с малки деца е блокирано в района на прохода

...
Семейство с малки деца е блокирано в района на прохода
Коментари Харесай

Снегопалипсис! Семейство с малки деца е блокирано с часове, лавина се изсипа върху бус

Семейство с дребни деца е блокирано в региона на прохода Шипка. Това оповестява Нова телевизия. На прохода Шипка има доста паднали дървета, снегонавявания и преспи над два метра.

От минимум три часа фамилията е в снежен капан. До тях се пробва да стигне специфична техника, само че все още без триумф. На място дойдоха спомагателни пожарни коли, които да се включат в акцията.

Тежка зимна конюнктура в цялата старозагорска област. Затворени за придвижване са Проходът на Републиката и Шипка.

Причината е бурният вятър и изобилният снеговалеж, поради които видимостта е извънредно лимитирана. Няколко обитаеми места са откъснати от света и са без електричество.

Лавина падна върху бус на прохода „ Петрохан ”. Няма потърпевши хора и нанесени материални вреди. На прохода снежната завивка е към 70 см. Има нападали клони и дървета. През нощта са се случили леки пътни катастрофи поради водачи, подценили зимната конюнктура.

„ По републиканския път 2-81 има завъртял се автомобил, който сега се пробват да изтеглят. Цяла нощ проходът „ Петрохан ” беше пристъпен. Имаше и лавина. От поддържащата компания съумяха да се оправят. Проблеми основават недисциплинираните водачи ”, изясни шефът на ОПУ-Монтана инж. Володя Вълов.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР