Семейство с две деца по чудо не пострада при срутване

...
Семейство с две деца по чудо не пострада при срутване
Коментари Харесай

Срутване при Прохода на републиката едва не погреба семейство

Семейство с две деца по знамение не пострада при сриване на скали върху автомобила им в Прохода на Републиката. Ирена и Димитър Солакови живеят във Вонеща вода и два пъти дневно пътуват до Велико Търново. В рамките на едвам 10 дни семейство Солакови за повторно се разминава със сриване на скална маса в един и същи пътен сектор. Първият път скалите паднали пред колата им, само че вторият път съумяват да я ударят.

Димитър описа пред bTV, че в събота вечерта, до момента в който карал, видял пред себе си в тъмното каменопад.

" Той пада от ляво на нас и надлежно завъртях колата колкото мога надясно. Голяма част от камъните удариха колата ни. Много се изплашихме, бяхме с децата си в колата, само че популярност Богу бяхме наред ", споделя той.

По думите му е чист шанс, че камък не е пробил вътре в купето на автомобила. Той е безапелационен, че са имали шанс, че автомобилът не е спрял.

 Тонове скална маса затрупа гаражи в Дупница Виж още

" Страшен смут. Само бързите реакции на брачна половинка ми и шанса ни избавиха по знамение. Това е за повторно в границите на 10 дни. За мен това е сигнал, че има проблем ", безапелационна е Ирена Солакова.

Пред bTV инж. Венцислав Ангелов, шеф на регионалното пътно ръководство, съобщи, че екипи на пътното всекидневно вършат обход на този сектор от пътя.

" Основният проблем е в преовлажняването на терените. Този развой е предотвратим, пролет и есен имаме групи, които обследват сектора и, където е належащо, се прави обрушване ", разясни той.

Ангелов сподели още, че за 2021 година пътната организация е подготвила план за стабилизиране на скатовете.

Миналата седмица скално свлачище затрупа гаражи в Дупница. Като по знамение и там не се стигна до покруса.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР