Семейство приключенци от Варна, обиколило над 60 страни по света,

...
Семейство приключенци от Варна, обиколило над 60 страни по света,
Коментари Харесай

Приключенци, обиколили света, ще плуват в Галата – Варна

Семейство приключенци от Варна, обиколило над 60 страни по света, ще плува в маратона Галата – Варна за 14-та поредна година.

Животът на атрактивното БГ семейство Венкови е като огърлица от скъпоценни камъни, които искрят в най-ярките цветове. И четиримата – Живко, Ралица, Анабел и Рейн, са запалени планинари, буйни пътешественици и покорители на върхове. А екзотичните странствания по необятния свят са запазена марка на фамилията.  Всяко лято варненците, които живеят в Англия, се връщат в морската столица особено поради присъединяване си в маратона.

„ Връщаме се с голямо неспокойствие и предпочитание още веднъж и още веднъж да се потопим в тази превъзходна страст – маратона Галата – Варна ”, признава семейството.

Живко и Рали и прелестните им деца Анабел и Рейн могат единствено да ни бъдат образец по какъв начин да упражняваме волята си и да покоряваме фантазии – и в директния, и в преносния смисъл на думата! Понякога целокупно, от време на време единствено главата на фамилията изкачват планински върхове в разнообразни кътчета на света. В родината са катерили Мусала, Вихрен, Ботев и Мальовица. Цялата фамилия изкачва връх Килиманджаро, който се извисява на 5895 м височина. Тогава момченцето Рейн е едвам на 10, а сестра му Анабел две години по-голяма от него.

В сбирката им са още върховете – Бретхорн (4164 м), Фуджи (3776 м), Монблан, който изкачват до 4200 м, само че за жалост поради неприятно време задачата е прекъсната. И още – Гран Парадизо (4061 м) и величествения Аконкагуа.  Живко плува и финишира в обичайния маратон Галата – Варна от 2009 година насам. През последните години в компанията на сина си Рейн. Детето е член на Менса от 2017 година А тестванията му демонстрират, че единствено 1 % от популацията на Земята има толкоз високо IQ! Любопитно е да се означи, че възрастта на хората не се взема под внимание! На таткото на Рейн несъмнено не се нравят единствено морските маратони, изкушават го и сухоземните. Неоспоримото доказателство – варненецът извървява 100 км за 21 часа от Лондон до Брайтън.

Тази година Живко ще преплува маратона за 14-ти път. И е безапелационен, че ще нападна още по-добро време от това, на което е заковал хронометрите по време на миналогодишното си присъединяване.

И през 2024 година, в навечерието на Галата – Варна, атрактивната фамилия е запечатала купища мемоари от пътешествия.

 „ Бяхме в Индия, Дубай, Сингапур и на Малдивите. През октомври още веднъж ще се върнем в Сингапур - обожаваме го! Изключително красиво, умерено и несъмнено място. Хората са със златни сърца, изключителни! Планираме странствуване и до Австралия ”, споделя Рали. Пътешествениците са откровени, че попаднали в плен на Тадж Махал още от мига, в който се озовали в едно от седемте чудеса на света – емблематичния пантеон, символизиращ приказната хубост на обичаната на императора Шах Джахан – Мумтаз Махал.

За Дубай описват, че е неземно красиво, кътче от друго измерение, със зашеметяваща архитектура.

„ Ако ни някой ни попита по какъв начин си представяме парадайса, без съмнения ще отговорим, че това са Малдивите! Посещавали сме ги неведнъж през годините, само че към момента не можем да им се наситим ”, откровени са варненците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР