Семейство плати близо 500 лв. за три пържоли на морето. 100

...
Семейство плати близо 500 лв. за три пържоли на морето. 100
Коментари Харесай

Шеф Манчев обори КЗП по казуса с пържолите, трябвало да се допитат до професионалистите

Семейство заплати близо 500 лева за три пържоли на морето. 100 грама стрували близо 35 лева, а трите пържоли били 1400 грама. Шеф Иван Манчев съобщи за " Събуди се ", че клиентът постоянно има право, само че и би трябвало да е добре осведомен. " В случая ресторантът добре го е уведомил и е бил супер правилен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е извънредно скъпо. Цената, която е платил, дори е евтина по отношение на Западна Европа и огромните курорти и заведения за хранене. Клиентът би трябвало да знае какво и какъв брой си поръчва ", съобщи той пред NOVA.

По думите му не става дума за свинска пържола, която коства 20 лв.. " Ресторантът е работил по разпоредбите. В Италия постоянно продават на грамаж, да вземем за пример 200 грама от стек " Фиорентина ". Разрезите на парчето са доста огромни, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия метод и с виното, би трябвало да се информираш за цената ", изясни Манчев. 

Според него реакцията на КЗП не е допитана до експерти. " В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност ", безапелационен е началник готвачът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР