Семейство пенсионери от Великотърновско останаха без дом. Къщата на възрастните

...
Семейство пенсионери от Великотърновско останаха без дом. Къщата на възрастните
Коментари Харесай

Да помогнем: Семейство пенсионери остана без дом след пожар

Семейство пенсионери от Великотърновско останаха без дом. Къщата на възрастните хора в село Плаково е изгоряла при огромен пожар в събота през нощта.

Пламъците са тръгнали от печка на твърдо гориво.

„ Запалих печката, която е на дърва, и отпътувах на работа. Пожарът е тръгнал от комина, който се е запалил ”, показа пред Пенка Тодорова. Съседи съумяват да спасят трудноподвижния й брачен партньор от горящата къща.

Хората безусловно са останали на улицата и без нищо , а обстановката още повече се усложнява и поради това, че мъжът е неработоспособен. 

Цялото село, където живеят, се е заело да оказва помощ на потърпевшите.

Семейството взима общо под 700 лева Към момента те са отседнали при свои близки. Домът на семейство Тодорови няма застраховка.

Ден след нещастието във Facebook бе оповестена и благотворителна акция за набиране на средства, с които да се помогне на мъжа и дамата.

 heart „ Добри хора, това е зов за помощ! Снощи къщата на мои родственици в с. Плаково изгоря до основи като това беше единственият им дом. Изгоряло е всичко, както и персоналните им документи. Пенка и Иван са пенсионери като той е с ТЕЛК 100% , на легло, а тя работи в допълнение в локалната кравеферма. За сега добър комшия ще им даде дом за зимните месеци, само че ще имат потребност от подобен за по-късно. Призовавам всички хора с положителни сърца да оказват помощ, с каквото могат – имат потребност от облекла, като Иван е висок мъж близо 2 м., имат потребност от финансова поддръжка, само че за в този момент банкова сметка не може да бъде предоставена, защото първо би трябвало да бъдат възобновени персоналните им документи. Сложени са дарителски кутии в двата магазина в селото, по този начин, че в случай че желаете можете да дарите там. Оставям номер за връзка с Пенка – 0886/ 112 325 “, се споделя в апела за помощ. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР