Семейство от Южен Судан използва Фейсбук, за да продаде дъщеря

...
Семейство от Южен Судан използва Фейсбук, за да продаде дъщеря
Коментари Харесай

17-годишна суданка бе продадена от баща си за 500 крави и 3 коли във Фейсбук

Семейство от Южен Судан употребява Facebook, с цел да продаде щерка си, тийнейджърка, като дете-булка през октомври,съобщиха няколко медии по едно и също време. Организация Plan International разкри, че бащата е получил 500 крави, три коли и $10 хиляди, написа електронното издание на Washington Times, представено от Фокус.

Организацията отбелязва още, че някои от петте мъже, които са наддавали за булката, са били значими персони в Южен Судан и даже членове на държавното управление. Plan International изиска от управляващите в страната да проверяват случая.

Директорът Джордж Отим разказа наддаването като „ варварска приложимост на технологията “, която му припомня на „ пазар за плебеи от друга ера “.

CNN пък заяви, че Facebook е премахнал обявата, незабавно щом е схванал за нея, само че момичето към този момент е било омъжено за мъжа. Наддаването е оповестено на 25 октомври, само че до 9 ноември поста към момента е стоял.

„ Премахнахме обявата и деактивирахме за непрекъснато акаунта, принадлежащ на индивида, който го е постнал във Facebook, сподели представител на компанията пред CNN.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР