Семейство от Варна остана на улицата в големия студ с

...
Семейство от Варна остана на улицата в големия студ с
Коментари Харесай

Семейство бедства в студа с кучето си, не ги пускат в приют

Семейство от Варна остана на улицата в огромния мраз с цялата си мебелировка и с кучето си. Хората мръзнат на открито, а опитът да се подслонят в подслон е несполучлив, тъй като не може да ги одобряват дружно с кучето. Съпрузите обаче не желаят да се разделят с домашния любим и бедстват дружно с него под една от терасите на жилищен блок в региона на улица " Чаталджа " в морската столица, оповестиха локални поданици в обществената мрежа.

Мъжът и дамата са облечени с дебели якета, завили са се с юрган дружно с кучето и до тях е насъбрана цялата им мебелировка. Изглеждат като преди малко изгонени от вкъщи им, се вижда от фотосите на варненката Даниела Недева, която разгласява фотосите на бедстващото семейство с зов за помощ.

" Мъж, жена и куче, завити през глава с юрган, под тераса на блок в региона на Чаталджа. Зад главите им е подредена покъщнината на целия им живот.... Тя не им е нужна, животът им не е необходим, а те самите са нужни единствено на кучето...

Моля, всеки, който има опция да алармира медии и институции... (заради кучето, не биват допускани до приют). Ако някой има предпочитание да помогне със съвет или по различен метод - апелирам, пишете! ", написа в профила си състрадателната жена. Тя е подала и сигнал до Община Варна и до Район Приморски.

Друга варненка също се е притекла на помощ. " Вчера вървях при тях да оставя храна и вода... Жената едвам говореше, беше премръзнала ", свидетелства Елина Банчева. Тя незабавно се е обадила и на тел. 112, само че изяснява, че хората отхвърлят да влязат в подслон, тъй като не желаят да се разделят с кучето си.

Потребители на обществената мрежа пък оферират да занесат още храна и да подслонят хората дружно с кучето им краткотрайно в село край Разград. По-късно авторката на поста заяви, че те ще бъдат настанени там, само че се търси бус, който да ги транспорти от Варна с целия им багаж. 

Само няколко часа след обявата в обществената мрежа хората бяха прибрани краткотрайно от техни другари за няколко дни, до момента в който се откри превоз за разградското село. До момента не е ясно дали институциите са се задействали и каква тъкмо е повода хората да се озоват измежду зима на улицата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР