Семейство от Благоевград осъди общината за репатрирането на автомобила им.

...
Семейство от Благоевград осъди общината за репатрирането на автомобила им.
Коментари Харесай

Семейство осъди общината в Благоевград и си прибра вдигнат от паяк преди година автомобил

Семейство от Благоевград осъди общината за репатрирането на автомобила им. Според последната правосъдна инстанция автомобилът е бил репатриран погрешно.

Хората паркирали автомобила си пред жилищния блок, в който живеят, само че колата е била вдигана от " паяк " няколко пъти. Семейството обаче траяло да паркира автомобила си на същото място.

На 5 октомври предходната година колата още веднъж е била репатрирана. Тогава обаче жителите отхвърлят да платят следващата санкция и изискват документ, освидетелстващ нарушаването им за да апелират решението. Такъв документ обаче не бил възложен - от общината му обяснили, че подобен документ може да бъде публикуван, когато санкцията от 40 лв. бъде заплатена.

Тогава фамилията взема решение да заведе дело против общината. За целия интервал на делото колата на фамилията остава на публичния паркинг.

Съдебното решение е било обжалвано по един път от община Благоевград. Според окончателното решение на последната правосъдна инстанция колата не е трябвало да бъде репатрирана, даже и да е паркирана в нарушаване с общинската разпоредба. Служителите трябвало да глобят притежателя на автомобила, само че не и да го репатрират. Съдът взема решение и след повече от година престой на общинския паркинг, автомобилът да бъде освободен.

Според Васил Атанасов от " Паркинги и гаражи " в Благоевград, който е началник на чиновниците, направили репатрирането, повдигането на автомобила е било вярно. Той е уверен в дейностите на чиновниците си и даже подозира магистратите в преднамереност, тъй като притежателят на автомобила работил като държавен правосъден реализатор.

Според фамилията обаче решението на съда е безусловно вярно. Те настояват, че е делото им е показно за това, че в Благоевград има проблем с паркирането - колите са доста, а паркоместа няма. Според фамилията дори било по-редно общината да продаде " паяка " и с парите да бъде построен нов паркинг.

Семейството е изрично и че ще заведе ново дело против общината. Този път за пропуснати изгоди и нанесени вреди за времето, през което са били без фамилния си автомобил.

Заб.: Снимката е илюстративна

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР