Семейство Нинови, чиято женска половинка е лидер на БСП, се

...
Семейство Нинови, чиято женска половинка е лидер на БСП, се
Коментари Харесай

Нинова и мъжът й първи в схемата на приватизаторите в държавата


Семейство Нинови, чиято женска половинка е водач на Българска социалистическа партия, се оказаха истински деца-чудо на приватизаторската мъгла посредством печалноизвестните РМД-та по времето на ръководството на Иван Костов. Расли-недорасли и учили-недоучили, и двамата едвам 28-годишни се озовават отпред на 3 от общо 10-те външнотърговски предприятия, нарочени за раздържавяване, написа Пик.

За Нинова към този момент се знае, че като се изключи че е изпълнителен шеф на "Техноимпекс ", е и ръководител на борда на "Техноипортекспорт ". Но новината, публикувана от Антон Тодоров, че в годината, когато Нинова оглавява "Техноимпекс ", брачният партньор ѝ Митко Нинов влиза в Съвета на шефовете на "Минералимпекс " в действителност слага доста въпросителни.

Освен като другарка на дъщерята на тогавашния престиж на Съюз на демократичните сили Йордан Соколов, с какво друго Нинова е спечелила сините сърца на войнстващите демократи, че да уреди освен себе си, само че и брачна половинка си в едно от общо 10-те външнотърговски сдружения за приватизация и по този начин младото ѝ семейство, което до този миг несъмнено е изплащало младоженски заем, да се намърда в цели три от тях, продадени по-късно на безценица?
Как по този начин тъкмо тези двама млади провинциалисти са влезнали под кожата на старите софийски реститути, с цел да получат такива виновни постове, до които достъп имаха единствено доверени лица на това държавно управление, а всичко, що единствено намирисваше на комунизъм, биваше посочено с пръст, изхвърляно от работа и обществено порицавано?

Как в следствие стана по този начин, че фамилната палачинка внезапно се обърна и синята ѝ обич почервена до Българска социалистическа партия, а Митко Нинов се озова под покрива на „ Лукойл “, в един от чиито кабинети се твърди, че е взето решението Нинова да щурмува лидерския пост на партията?
Защо настойника и подстрекател на избора на Нинова за водач на Българска социалистическа партия – Румен Овчаров, отдръпна поддръжката си за нея? И за какво другият ѝ настойник при избирането и дълготраен шеф в Пловдивския панаир Георги Гергов бе заставен от същата тази чиста и неопетнена политичка да напусне поста си в Изпълнителното бюро на партията. Тези въпроси си задават към този момент освен алените в партията на Нинова, само че и отвън нея.
Докато Нинова не отговори на тези крещящи въпроси за своето минало и най-близко настояще, всички нейни словесни извержения на тематика морал би трябвало да бъдат считани за пране на гузна съвест. Включително и извиването на ръце на последния пленум на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на който тя принуди съпартийците си да ѝ дадат мандат да се подпише под настояването на ГЕРБ за смяна в конституцията, което да даде право за следствие на приватизационните покупко-продажби без отминалост, въпреки че партията е срещу това.
Нинова дължи от ден на ден отговори. И към този момент е влезнала в хипотезата на католическа женитба – или да проговори, или да замълчи вечно. По всевъзможни въпроси.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР