Семейство на косъм да загуби децата си заради мизерия в

...
Семейство на косъм да загуби децата си заради мизерия в
Коментари Харесай

Семейство със 7 деца от 3 месеца живее без ток


Семейство на косъм да загуби децата си поради бедност в дома, който населяват. Семейството е 9-членно и е без ток от 3 месеца. Условия в дома им са повече от потресаващи.
Започнат е към този момент ремонт. Подът и тавана имат незабавна потребност от ремонт. Трябва да се оправят стените, електрическата апаратура. Трябва да се сменят и електроуредите. Семейство е в това състояние от 1994 година, когато са потърпевши при тежки наводнения, оповестява NOVA.
„ Поддържам малко с поправки, само че не мога повече, нямам средства. Работя на две места, брачната половинка ми е настанена в белодробната болница в София. Дъщеря ми получава пенсия. Аз взимам заплата 600 лева Като вървя да работя частно получавам в допълнение средства - към 900 лева.”, споделя бащата на децата.
„ Три месеца сме без ток, тъй като жена ми влезе в болница и всички пари отиват за нея. Тя не е здравноосигурена и всичко се плаща”, добавя той. Доброволческата самодейност на Лео Кадели са почнали поправки по къщата.
„ Няма потребност от думи. Продължаваме по разпоредбите, с помощта на положителните хора. От 3 месеца нямат ток. Когато постъпи сигнала при мен, пристигнах да ревизира. Момиченцето рисуваше на мрачно в единия ъгъл. Стана ми безусловно болно, за един час светеше лампата. Платихме тока и купихме хранителни артикули. От тогава организацията е на разположение ", споделя доброволецът.
Ремонтът би трябвало да бъде приключен след 2 седмици. Доброволци ще учат децата на труд, с цел да могат сами да изкарват прехраната си. Семейството има две пълнолетни деца – едното живее в София, а другото в Ихтиман. Пет от децата са малолетни и вървят на учебно заведение. Търсят се още доброволци, които да оказват помощ със средства и с труд. Основната организация ще бъде на 30 ноември и на 1 декември.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР