Семейство живее близо месец на една от пейките, намиращи се

...
Семейство живее близо месец на една от пейките, намиращи се
Коментари Харесай

Семейство живее месец на пейка в Кюстендил

Семейство живее близо месец на една от пейките, намиращи се в региона на гаровия площад в Кюстендил. Тежката орис сполетяла Илийчо Петков и жена му Гергана преди повече от 20 дни. Първоначално те обитавали гарсониера чартърен, само че там натрупали задължения в размер на 700 лева и се наложило да изоставен жилището, написа в. "Монитор ".

„ Аз съм от пловдивско село, само че любовта ме докара тук в Кюстендил. Аз съм 53-годишен и от 2015 година пребивавам в града. Първоначално живеех с друга жена за малко, с която се бях срещнал по интернет, само че по-късно се влюбих бясно в Гергана /52 г./ и ето ни в този момент тук, спим по пейките. Нямаме пари за самун, нямаме заслон, представяте ли си какво ми е 20 дни да не се изкъпя. Аз съм чист човек и това ме влудява “, споделя с насълзени очи Илийчо. Той самият опитал за известно време да живее при тъща си, само че с жена му били изгонени. Работил преди няколко месеца и в строителна компания, само че го хванало съкращението и оттогава няма пари и за насъщния.

„ Преди няколко месеца си пуснах публикация в един вестник, че нямаме дом и ни се обади една жена от Варна. Прибра ни за 3 месеца, само че нещата отново не ни се получиха. Жена ми получи тогава помощ за отопление в размер на 365 лева, само че парите свършиха. Намерих краткотрайна работа, само че ме викаха единствено ден-два в седмица и по този начин се наложи още веднъж да се върнем тук и да търсим прехранване в Кюстендил “, изяснява още 53-годишният мъж.

Така от 13 април мъжът населява една от пейките в региона на гарата в Кюстендил. По негови думи Гергана се пробвала да се върне при майка си, само че след голям брой обиди и тормоз дамата последвала Илийчо. „ Майка ми е доста неприятен човек. Не ме обича. Стигна се даже да ме заключва, представете си “, изяснява с насълзени очи Гергана.

В момента единствената вяра на фамилията е да си откри дом и непрекъсната работа, с цел да могат да се устоят. Помощ им предложили обществени служащи, само че те отказали, защото трябвало да отидат в дома за възрастни хора в Благоевград или София. „ Няма по какъв начин да се помолим и за общинско жилище, тъй като аз се повеждам гражданин на Пловдив. За да отида да си оправя документите ми трябват най-малко 100 лева, а сега имам едвам 7 стотинки. За първи път оставаме на улицата и се срамим ужасно доста. За нас това е ужасно унизително.

Ето през днешния ден ще ни се наложи да просим, с цел да си купим самун. Представяте ли си. Молим се само в случай че някой може да ни помогне. Единствената екстра, с която разполагам е мобилен телефон. Ето и номера ми – 0893 726 739, в случай че някой реши да ми се обади и да ми помогне с квартира и намирането на работа “, прикани още безпризорния Илийчо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР