Семейство години наред е в списъка с чакащи за трансплантация

...
Семейство години наред е в списъка с чакащи за трансплантация
Коментари Харесай

Майка и син чакат трансплантация от години

Семейство години наред е в листата с чакащи за трансплантация на бъбрек.

"Моят татко 21 години беше на хемодиализа и се оказа в действителност, че казусът ни е наследствен”, споделя пред Българска национална телевизия Валя Огнянова.

Целият живот на Валя Огнянова и нейното семейство минава в очакване за нов живот. Самата тя е на хемодиализа към този момент 13-та година.

"Диализата не ме лекува по никакъв метод мен. Тя единствено ме поддържа жива и в това време лекичко и бавничко ме убива. Скапва безусловно всички органи, скапва костите и в един миг "чао ", споделя Огнянова.

Семейната обремененост застига и децата й. Така в очакване и с вяра за нов живот заживяват и двамата й сина.

"Големият - Оги беше 11 години на диализа. Април месец го трансплантираха и към този момент всичко е наред. Мисли за на следващия ден, когато беше на диализа, той просто си караше ден за ден, до момента в който в този момент към този момент си има проекти, чертае си някакви негови неща. Усмихва се повече. Но след два месеца брат му зае неговото място. За него споделях, че е единственият здрав в нашето семейство, а то се оказа, че не е по този начин. Дойде ни като гръм от ясно небе. Беше в кома известно време и в този момент остарялата ария на нов глас. "

Да живееш живота си в упованието на късмет за нов е мъчно, само че не и невероятно. Доказва го Валя, която има вяра, че с времето хората са станали по-добри и виновни към останалите.

"По телефона с мен се свърза бащата на момченцето, което на процедура избави живота на Оги. За майката и бащата какво мога да кажа... изпитвам огромна благодарност към тях. Те дадоха нов живот на сина ми!”, сподели още Валя Огнянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР