Семейство Глейзър постави минимална цена от £3,75 милиарда на Манчестър

...
Семейство Глейзър постави минимална цена от £3,75 милиарда на Манчестър
Коментари Харесай

Собствениците на Ман Юнайтед обявиха цена за продажба на клуба, интерес не липсва

Семейство Глейзър сложи минимална цена от £3,75 милиарда на Манчестър Юнайтед на фона на възходящия напън да продаде клуба. Множество фенски митинги се организираха от началото на новия сезон, като почитателите се причислиха към Гари Невил в молбата на американското семейство да съобщи ключовете на Олд Трафорд, откакто закупи клуба за £790 милиона през 2005 година, натоварвайки го с задължения посредством изкупуване с ливъридж. Най-богатият човек във Англия и почитател от детството сър Джим Ратклиф неотдавна влезе в заглавията, като разгласи интерес към закупуването на обичания си тим, а в този момент се счита, че магнати от Дубай претеглят удар. Вече беше необятно обявено, че Глейзър ще обмислят продажбата на дребен дял в клуба, само че в този момент се появи цена за цялостно усвояване, с цел да се разделят с скъпите си активи след 17 бурни години.

Според Daily Mail към £3,75 милиарда биха били задоволителни, макар че може да отнеме до £5 милиарда. Тази сума би била сложна за множеството евентуални купувачи, само че би била в границите на обсега на върховен фонд, като Дубай се чака да се причисли към партията на Висшата лига. Щатът на Емирството занапред ще последва съседите си Абу Даби и Саудитска Арабия, които имат надлежно Манчестър Сити и Нюкасъл в портфолиото си, във Висшата лига, само че може да бъде изкушен от Юнайтед.

Привърженикът на Червените дяволи Ратклиф, който има INEOS и френския клуб Ница, записва интереса си преди повече от три седмици. Говорител на родения в Ланкашир химик сподели пред Times: „ Ако клубът се продава, Джим несъмнено е евентуален покупател. Ако нещо сходно беше допустимо, ние бихме се интересували да приказваме предвид на дълготрайна благосъстоятелност. „ Тук не става дума за парите, които са били изхарчени или не. Джим гледа какво може да се направи в този момент и знаейки какъв брой значим е клубът за града, усещам, че моментът е подобаващ за рестартиране. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР