Семейство Джибян живее в пловдивското село Строево, където има малък

...
Семейство Джибян живее в пловдивското село Строево, където има малък
Коментари Харесай

С 500 лева се очаква да скочи издръжката на тричленно семейство

Семейство Джибян живее в пловдивското село Строево, където има дребен фамилен бизнес. В селото фамилията отглежда и двете си деца, само че всекидневието им е обвързвано с непрекъснати пътувания до града. Което трансформира растящите цени на горивата в голям проблем за тях.

 

" Много са пораснали към този момент разноските, много е тежко в полза на истината. Реално може би разноските за превоз са едно от главните неща, които усещаме по отношение на инфлацията, идващото нещо е отоплението ", споделят Алек и Миряна Джибян пред Българска национална телевизия.

 

И до момента в който за превоз семейство Джибян няма точни сметки какъв брой са скочили разноските им, при отоплението калкулациите са освен съответни, само че и много стряскащи.

 

" Отопляваме се на пелети. Болезнена е разликата. Миналата година целият отоплителен сезон ни е коствал към 2000 лв.. Тази година закупихме по-малко количество, само че сметката отново ни е 3000 лв.. Тоест, в случай че трябваше да закупим същото количество, сметката ни щеше да е 4000 лв., пресмятат Алек и Миряна Джибян.
Прогнозите на икономистите не вещаят по-добри времена. Като упованията са проблемите на водещите европейски стопански системи да задълбочат усложненията и на родната стопанската система, а оттова - и на всеки един от нас.

 

" Процесите в България няма да закъснеят доста. Защото немската стопанска система се прави оценка, че ще навлезе в криза в края на година. Освен това в еврозоната регистрираха инфлация 8,9 % последно от началото на годината. А ние сме малко над 17 %, вървим изпреварващо, както постоянно, и ми се коства напълно допустимо до края на годината да качим инфлацията до 20 % ", изясни Румен Гълъбинов, икономист.

От КНСБ пресмятат, че влошената икономическа среда у нас покачва сензитивно и месечната прехрана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР