Семействата на загинали британци трябва да чакат около месец, за

...
Семействата на загинали британци трябва да чакат около месец, за
Коментари Харесай

Опашки за погребения във Великобритания

Семействата на починали британци би трябвало да чакат към месец, с цел да провеждат заравяне. Недостигът на патолози докара до това положение. Пресата даде определението на това събитие - " рецесия на скръбта ".

През 2022 година Обединеното кралство записва несъразмерен брой смъртни случаи. Патолозите в цялата страна са подложени на сериозен напън да се оправят с потока от работа. Това от своя страна кара фамилиите да чакат към месец, с цел да могат да проведат погребална гала. Някои фамилии би трябвало да чакат до две седмици, преди да им бъде казано дали въобще е нужна аутопсия.

SkyNews цитира историята на едно семейство, в което скръбта се е случила при започване на декември. Но и до през днешния ден роднините не знаят по кое време ще могат да получат тялото за по-нататъшно заравяне. Не е избрана даже датата на съдебномедицинската експертиза.

Повече от 540 000 смъртни случая са регистрирани във Англия през 2022 година, което е нарастване с 8% по отношение на междинното за пет години преди пандемията.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР