Семействата на бебетата, които бяха разменени след раждането си в

...
Семействата на бебетата, които бяха разменени след раждането си в
Коментари Харесай

Семействата на разменените бебета трябва да платят по 12 000 лв, за да предявят иск в съда

Семействата на бебетата, които бяха разменени след раждането си в столичната АГ болница Шейново, би трябвало да платят огромна държавна такса, с цел да могат да предявят иск за обезщетение от болничното заведение в съда.

" Страната, която предявява желае за обезщетение, се натоварва и с разноските по делото. Размерът на държавната такса, която фамилиите би трябвало платят, с цел да започват делото за приемане на обезщетение, е 4% от предявената сума - в тази ситуация 300 000 лв.. Така те би трябвало да дадат по 12 000 лв. държавна такса ". Това обясниха пред bTV юристът на Шейново Величка Костадинова и юрист Мария Шаркова, външен съветник на лечебното заведение. Според Шаркова, поисканото обезщетение от 300 хиляди лв. от всяко семейство е прекомерно високо.

" Това мое мнение идва след разбор и откакто съм прегледала близо 600 каузи в региона на медицинските неточности, както и други каузи, по които са присъждани компенсации за неимуществени вреди. При прегледа открих, че сходна сума е присъждана извънредно рядко в доста малко случаи и то на такива, които са свързани с доста тежки физически увреждания или гибел на дете ", сподели тя.
По думите й поради това, че казусът е без аналог, не значи, че би трябвало да се присъди невиждано огромно обезщетение.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР