Семействата на 90% от децата, които се лекуват от Спинална

...
Семействата на 90% от децата, които се лекуват от Спинална
Коментари Харесай

Родители в битка за лечението на децата си търсят спасение в чужбина

Семействата на 90% от децата, които се лекуват от Спинална мускулна недоразвитост (СМА), са в чужбина. Те са в терапия и се усъвършенстват, фамилиите им са пръснати в Италия, Гърция, Австрия, Германия, изясни майката на Радо, болно дете, което живее и се лекува в Съединени американски щати, в предаването „ Лице в лице” по bTV.
Родители на заболели деца завеждат дело против България в съда в Страсбург Някои български деца се лекуват на лични разходи в чужбина
По думите й лечението се ползва в целия свят, единствено в България - не. „ При множеството деца, които се лекуват, освен се следи закъснение на болестта, само че има и напредък. Има дете на лекуване в Австрия – дребният Никола, при който също е регистрирано огромно усъвършенстване от лекарите”, изясни още Ралица Енева.

Родителите на деца със СМА припомниха, че лечението планува слагането на 1 инжекция през четири месеца със специфичен медикамент, който към този момент се ползва единствено в чужбина.

По-рано от Министерството на здравеопазването оповестиха, че ведомството е почнало процедура за включването на СМА в листата на редките болести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР