Семейства с деца, работещи в детски градини, фирми, предприятия, доброволчески

...
Семейства с деца, работещи в детски градини, фирми, предприятия, доброволчески
Коментари Харесай

Събраха над 2200 кг капачки и кенчета на благотворителна акция за детска линейка

Семейства с деца, работещи в детски градини, компании, предприятия, доброволчески организации се включиха в националната самодейност „ Капачки и кенчета за бъдеще “ в Сливен. Събрани са 1 700 кг пластмасови капачки и 520 кг алуминиеви кенчета. Част от капачките саосигурени от общинските чиновници. Предадени са и над 40 чувала с кенчета, събирани през последните месеци в специфичните контейнери на пешеходната зона в центъра на града.

Пролетната екоакция бе проведена взаимно от Община Сливен и Клуб за бъдеще – Сливен в поддръжка на националната самодейност за закупуване на неонатологична кола за спешна помощ, която ще бъде дарена на университетската болница в Стара Загора. Тя ще обслужва, с изключение на Града на липите, Сливен и Ямбол. „ Много сме признателни на общинския отдел „ Екология “ за основаната отлична организация, за помощта при товаренето и разтоварването на събраните капачки и кенчета. Очакваме, че неонатологичната кола за спешна помощ ще бъде купена и дарена през юни. А през есента ще има още веднъж сходна акция “, сподели Божидар Йорданов от Клуб за бъдеще.

Община Сливен и Клуб за бъдеще благодарят на всички жители, които се включиха в акцията и бяха съпричастни към благотворителната самодейност. Общината поддържа редица акции за разделно събиране на боклуци и сега се организират диалози за нови начинания с идея.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР