Семейства с деца напускат родопското село Ситово още преди да

...
Семейства с деца напускат родопското село Ситово още преди да
Коментари Харесай

Ситово без ток, семейства с деца напускат селото

Семейства с деца напущат родопското село Ситово още преди да е приключил уикенда. Причината е неналичието на електричество, заяви общинският консултант от община Родопи Пламен Кабаков.

Той към този момент е получил няколко позвънявания, че хора си потеглят от селото.

В Ситово не е имало стихии или други очевидни аргументи, които биха предизвикали прекъсване на тока. Около 16.30 часа половин час валя дъжд, само че ток няма от сутринта, описа за „ Марица “ Кабаков. А от петък селото е цялостно с народ. Така е откогато стартира ремонт на пътя и се сътвориха условия за придвижване на колите, посочи общинският консултант.

При инспекция на дежурните телефони в ЕВН автоматизиран оператор оповестява, че се работи по премахване на казуса, без да се ангажира с час и време, в което селото ще има електроснабдяване.

Липсата на ток принудила фамилии с дребни деца да си тръгнат от красивото родопско село още преди края на почивните дни. Те натоварили багажа на колите и си тръгнали за града, защото без ток нямат нужните условия.

Ситово се намира на 30 километра от Пловдив. Заради красивата природа то е желано място от доста пловдивчани за отмора в горещите дни, а неотдавна откакто стартира ремонт на пътя селото е цялостно с народ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР