Семейства с дете в училищна възраст вече по-лесно ще намират

...
Семейства с дете в училищна възраст вече по-лесно ще намират
Коментари Харесай

Първолаци от многодетни семейства с максимални точки

Семейства с дете в учебна възраст към този момент по-лесно ще намират място за братята и сестрите му в първи клас. Промяната на регламента в Пловдив е подбудена от изменение на нормативната база на национално равнище в полза на многодетните фамилии.

От идната акция за банкет на първолаци братята и сестрите на възпитаник, в случай че са на възраст до 12 година, ще получават оптимален брой точки, без значение в кой регион е местоживеенето във връзка с местоположението на мечтаното школо. Този аршин ще им носи най-много 120 точки.

И предходната година имаше спомагателни точки за такива случаи, само че те бяха единствено 2. Така не можеха да натежат против критерия местоживеене.

Той е с най-голяма тежест при класирането и това ще остане по този начин. Но по него досега електронната система даваше 80 т. за адрес в микрорайона на мечтаното учебно заведение, който не е променян 3 година, 60 - в случай че регистрацията е променяна в последните 1-3 година, 40 т. - в случай че детето е с адрес в прилежащия на учебното заведение регион, само че той е заменен в последната година. Така досега разликата сред другите групи в прилежащия регион беше 20.

Предложението на локалната власт, което е подложено на разискване преди гласуването в Общински съвет, е тя да стане 30 т. Ако се одобри, адрес в микрорайона на школото с 3 година уседналост към този момент ще носи 120 т., а останалите - надлежно по 90 и 60 т.

Адрес отвън прилежащия на школото регион, само че в община Пловдив, отново ще дава сензитивно по-малко точки, като разликата сред двете категории претенденти още ще нарасне. Пак ще има спомагателни точки и за адрес в граничен на прилежащия регион, само че с дребна тежест в общия общ брой. Така на процедура още повече се натъртва на това къде живее първолакът и на политиката той да бъде признат в най-близкото учебно заведение, само че без това да важи за многодетните фамилии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР