Семейното възпитание е изцяло родителско право, извън случаите на насилие

...
Семейното възпитание е изцяло родителско право, извън случаите на насилие
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Семейното възпитание е изцяло родителско право

Семейното образование е напълно родителско право, отвън случаите на принуждение и изоставянето на родителските отговорности. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.

Според църквата, която излезе с позиция в отбрана на авткоритета на обичайното българско семейство, в Националната тактика за детето "се вършат опити за институционализиране на родителството ".

Митрополит Антоний сподели, че тактиката дава прекомерна власт на институциите за сметка на родителските права. Според него са вероятни случаи на злопутреба с правата на детето, за "да се унижи и принизи ролята на родителите ".

За нас е значимо, че ние сме за опазване на обичайното семейство, с правото на образование на родителите, такова, каквото би трябвало да бъде и каквото ние знаем съгласно църквата. Ние сме и срещу насаждането на нетрадиционни практики от европейските страни, да вземем за пример скандинавските страни, тъй като сме очевидци по какъв начин леко се прокрадват модели за образование на децата от еднополови бракове, съобщи митрополит Антоний.

Той напомни, че съгласно учението на църквата фамилията се състои от мъж и жена.

Митрополит Антоний разяснява и идното посещаване на папа Франциск в България.

Светият синод е уведомил представителите на папата още в самото начало, че общо свещенодействие и молитва с папа Франциск не може да има. Въпреки това среща с сред папата и патриарх Неофит и Светия Синод ще има.Предвижда се и безмълвна молитва в катедралата "Св. Александър Невски ".

Българската православна черква оказва гостолюбие при визитата на папата, увери митрополит Антоний.

Напрежение сред католическата черква и БПЦ няма. Всичко останало са провокации, които целят по някакъв метод да саботират идната аудиенция, заключи Западно и Средноевропейският митрополит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР