Семейно планиранеРъстът им е над среднияАко бъдещите родители не са

...
Семейно планиранеРъстът им е над среднияАко бъдещите родители не са
Коментари Харесай

Летните бебета са по-здрави

Семейно обмисляне
Ръстът им е над междинния

Ако бъдещите родители не са сложени пред приключен факт и са решили да възнамеряват по кое време да се роди отрочето им, си коства да се срещнат с испанско изследване по какъв начин се отразява сезонът на раждането върху здравето на бебето. И в случай че въздействието на месеца към момента не е доказано от астрологична позиция, то от биологична - изцяло. Всъщност проучването удостоверява изказванията на други учени още от 1930 година

Известни са ни изгодите от витамин Д за организма и в този момент към тях се прибавя още една - родените през лятото бебета са по-здрави, стават оптимисти в живота и също така имат по-висок растеж от останалите.

Провървяло им е и на тези, които са се родили през есента, изключително ранната. При тях изгодата е двойна - времето към момента е задоволително слънчево, съвсем като през лятото, а и майката, износила детето си през този сезон, се е хранила с по-голямо количество плодове и зеленчуци. Това кара учените да създадат извод, че родените през есента имат предпоставки да бъдат дълголетници.

Зимните бебета имат твърдия темперамент на своя сезон - те са целеустремени и проведени, само че от това страда прочувственото им положение. При тях има по-голяма възможност да развият психологично разстройство и нарушаване на централната нервна система, също така са по-податливи на настинка и остри респираторни вирусни инфекции.

Родените напролет са директно свързани с цъфтежа. При такива деца по-често от другите се срещат алергия и астма.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР