Семейният бюджет за храна може да бъде намален, ако не

...
Семейният бюджет за храна може да бъде намален, ако не
Коментари Харесай

Как да пазаруваме по-рационално

Семейният бюджет за храна може да бъде понижен, в случай че не се презапасяваме с артикули и храна, които след това отиват в кофата за отпадък.

Ето четири положителни съвета, по какъв начин да го постигнете:
Планирайте храненето си за седмицата, като в листата включете и приготвянето на ястия с продуктите, които е  време да употребявате, с цел да не се скапват. Помислете, какъв брой постоянно ще ядете на открито, дали ще дояждате останали ястия, да вземем за пример от предходния ден,  или ще приготвяте нови  ястия от тях. Включете ги в листата.Когато отидете на пазар, купувайте единствено артикули, които нямате за приготвянето на ястията от листата.Поддържайте настоящ лист с обичани ястия в нужното за Вас количество и нужните за тях артикули - по този метод ще сте по-целенасочени в правенето на седмичния лист, в извършването на покупки и приготвянето на ястията, които сигурно ще изядетеПреди седмичното извършване на покупки: погледнете в хладилника, фризера и килера, с цел да избегнете пазаруването на храна, която иматеНе забравяйте: Купуването в огромни количества икономисва пари, единствено в случай че употребявате цялата храна, преди да се скапе. Когато купувате на едро, не забравяйте да съхранявате храната вярно: в херметически затворени, етикетирани кутии.
Повече препоръки, по какъв начин да понижаваме изхвърлянето на храна, може да  намерите на.

            Последвайте ни и в обществените медии:

Фейсбук:

Instagram:

Проектът „ Помисли преди да изхвърлиш “ се извършва от „ Милива “ ООД и е финансиран от Европейския фонд за районно развиване на Европейски Съюз по предпочитана ос 2 „ Отпадъци “ на Оперативна програма „ Околна среда 2014 – 2020 г “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР