“Семейни инсталации“ е трета самостоятелна изложба на Di-Light (Диана Георгиева).

...
“Семейни инсталации“ е трета самостоятелна изложба на Di-Light (Диана Георгиева).
Коментари Харесай

Di-Light: Всеки от нас е комбинация от цветове

“Семейни съоръжения “ е трета независима галерия на Di-Light (Диана Георгиева). Както предходната й независима галерия „ Motion & e-Motion ”, показана през април 2022 година, и тази ще включва типичен картини върху платна и цифрови тълкования. Последните са 22 на брой и са групирани в две серии – „ Братя и сестри “, разграничена на подсериите „ Кактус “ и „ Дъб “, и „ Полюси “, показваща двойствената човешка природа.

Частта с платната включва огромно многообразие от форми и техники. Чрез размера и геометричните форми на платната се демонстрират фамилните и човешките взаимоотношения. Те наблюдават връзката на индивида с неговото потомство, както и поколенията живяли преди и тези, които ще живеят след него. Повтарящите се цветови комбинации демонстрират общите черти, които са основата на дълбоката връзка сред родители и деца или сродни души. Използват се моливи, акрил, акварелни и маслени бои, златно фолио, маркери и специфична паста, които единствено допълват и акцентират ярките облици. Тридесет и три картини, обединени в 14 комбинации, описват историята на индивида като дете, взаимоотношенията му с неговите родители и връстници, с цел да стигнат до времето, когато той самият става родител, има и внуци.

Изключително забавна е концепцията за картини „ 2 в 1 “. Малката картина по едно и също време е част от огромната, само че сходният нюанс разрешава да бъде закачена независимо и да сътвори нова цветова композиция на стената.

Диана Георгиева се занимава с изобразяване от двайсет години, само че единствено като занимание.Tя работи в Русенския университет и по тази причина през 2014 година показва там първата си независима галерия „ Цветотерапия “ с рисунки върху стъкло. Участвала е в изложения в Севлиево, София, Бургас и Русе. Включва свои картини в сборници с лирика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР