Семейната традиция идва от баща им – Атанас, чието желание

...
Семейната традиция идва от баща им – Атанас, чието желание
Коментари Харесай

10 000 лева за семейната таханджийница Атанас и фамилия от град Харманли

Семейната традиция идва от татко им – Атанас, чието предпочитание да създава потребната храна се заражда отначало у неговите деца и те се връщат в родния град, с цел да създадат тахана част от трапезата на хората от целия район. Наградата от 10 000 лева за фамилната таханджийница бе връчена от Цветан Филев – Председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

„ Всеки един от присъстващите заслужава премия в „ Академия за локални предприемачи”. Познавам усърдието и упоритостта на всички тези младежи, които желаят да съживят обитаемоте места, в които живеят и да вдъхновят връстниците и съгражданите си.” – акцентира той, връчвайки огромната премия на разчувствания екип. Поощрителни награди от по 5 000 лв. получиха още три плана в дребни обитаеми места в тютюнопроизводителните райони, където се организира програмата.

Първият е „ Цветята на Камен” – започващ бизнес за произвеждане и продажба на цветя, основан от Камен Бакърджиев, от село Орешник, който ще влага премията в закупуване на луковици, отопление за оранжерии и увеличение на производството. Илияна Петрова и Никифор Никифоров от Благоевград завоюваха утвърждението на журито, както и втората поощрителна премия със своя план „ Старсийдс” – натурална козметика за лице и тяло, който отразява любовта на екипа към природата и здравословния метод на живот.

С парите ще стартира узаконяването на първите им артикули. А третият план с поощрителна премия е на Симона Тодорова и Виктор Бастунов, основатели на сладкарница " Sprinkles ", която се намира в град Разлог. Те одобриха премията от 5 000 лева с наслада и незабавно споделиха проектите си да ги влагат в машина за темпериране на шоколад. Награждаването на спечелилите се състоя на 30-ти януари, след показване на всеки от финалистите пред авторитетно жури. От всички 50 претенденти, 31 бяха позволени до онлайн събеседване, а 14 екипа бяха определени да вземат участие в образования и подкрепяща стратегия. 13 екипа се изправиха пред журито в състав Бойко Таков, изпълнителен шеф на ИАНМПС, Д-р Камен Колев, консултант на Председателя на УС на Българска стопанска камара, Цветан Филев, ръководител на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България, Михаил Дюзев, водещ в „ Дарик радио “, Мартина Георгиева, началник бизнес кредитиране и интернационалните планове в Разузнавателна служба на Великобритания Кредит, Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация „ Бикоуз “ и Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България.

„ Ние от Филип Морис поддържаме програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ за пета, поредна година и виждаме, че във всяка част има смисъл. Участниците в „ Академия локални бизнесмени “ и достигналите до финала планове ни въодушевяват да вложим всички старания, с цел да поощряване на хората с хрумвания и предпочитание за работа в дребните обитаеми места да се развиват и да построяват по-добра среда, там където живеят!” – показа Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България, минути преди формалната гала по награждаването. Към присъстващите с приветствени думи се обърна и Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация „ Бикоуз “. Тя напомни, че за годините, в които се организира Академия за локални бизнесмени ползата измежду младите и предприемчивите в регионите на програмата непрекъснато пораства, финансово подкрепените планове са към този момент 10 с над 70 000 лв., а всички участници получават образование и менторска поддръжка.

На всички участници бяха раздадени документи за присъединяване, а водещ на церемонията бе артистът и ефирен водещ Стефан А. Щерев. Победителите честваха с чаша шампанско, а коктейлът бе квалифициран от спечелилите в Rinker Youth Challenge – 2019 – обществено дружество „ Благичка – кухня с кауза”. „ Академията за локални бизнесмени “ е част от програмата за развиване на локалните тютюнопроизводителни общности „ Забавно лято, грижовна есен “ и се реализира от Център за предприемачество и образования " Ринкър " към Фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България. Дейността и съпътстващите я интензивности са предопределени за бизнесмени, производители, земеделци, търговци – без ограничаване в икономическия бранш, а също и читалища, нестопански организации и учебни настоятелства с концепция за стопанска активност в интерес на идеалните си цели. Условието бе да са при започване на своята концепция за пускане на локален бизнес и да го реализират на територията на четирите области – Кърджали, Хасково, Благоевград, Силистра и Шумен.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР