Семейна вражда в една от най-богатите фамилии в Канада, бе

...
Семейна вражда в една от най-богатите фамилии в Канада, бе
Коментари Харесай

Една от най-богатите фамилии в Канада потуши семейна вражда като си подели бизнес империята

Семейна омраза в една от най-богатите семейства в Канада, бе уредена посредством делене на компанията, която има някои от най-известните спортни писти в Америка.

Франк Стронах и щерка му Белинда Стронах най-накрая завършили дългата борба за надзор на фамилния бизнес. Белинда ще получи надзор върху спортните и игралните бизнеси Stronach Group, които включват парк Santa Anita и Gulfstream Park, както и обвързваните с тях недвижими парцели.

Франк Стронах и брачната половинка му Елфриде Стронах ще поемат цялостна благосъстоятелност върху бизнеса с отглеждане на чистокръвни жребци, в това число и аграрни интервенции във Флорида, Кентъки и Онтарио. Те към този момент няма да предявяват интерес към Stronach Group.

През октомври 2018 година Франк Стронах съди Белинда и други, в това число изпълнителния шеф на Stronach Group Алън Осип, за 520 милиона канадски $ (393 милиона щатски долара), претендирайки за неприятно ръководство на фамилното благосъстояние. Според обвиняванията тя е разпилявала благосъстоянието посредством персонални разноски.

Белинда Стронах е някогашен политик, който за малко управлява Magna International. Тя отхвърли изказванията за неприятно ръководство на фамилното благосъстояние. В правосъдните досиета тя съобщи, че " постоянно нерентабилните планове на татко й " са източили 580 милиона $ от фамилното благосъстояние.

Нито един от фамилията сега не се занимава с интервенциите на Aurora - най-големия производител на авточасти в Канада, основаната в Онтарио Магна.

" Доволен съм, че татко ми ще може да се концентрира върху земеделския бизнес и обвързваните с него планове, които са негова пристрастеност. Споразумението ще разреши на The Stronach Group да продължи да построява сполучливи компании с качествени работни места ", споделя Белинда Стронах в изказване. Тя ще бъде президент и ръководител на Stronach Group, която включва няколко марката.
 Кои са 10-те най-богати семейства в света?
Кои са 10-те най-богати семейства в света?

Търговци на дребно, фешън колоси и петролни магнати

След няколко години работа като ватман в Австрия, Франк Стронах дойде в Канада при започване на 50-те години на предишния век с няколкостотин $ в джоба си и строи Magna. Компанията е с доходи от 28,7 милиарда $ и чист приход от 1,1 милиарда $ до 2011 година - годината, в която той се отдръпна като ръководител.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР