Семена, раздадени на деца, цветя, които присъстват навсякъде, повторно използван

...
Семена, раздадени на деца, цветя, които присъстват навсякъде, повторно използван
Коментари Харесай

ЕКО КРАЛ: Чарлз III разговаря с цветята

Семена, раздадени на деца, цветя, които участват на всички места, наново употребен кралски дрешник - коронацията на крал Чарлз III ще отрази дългогодишната пристрастеност на монарха към природата и уговорката му към опазването на околната среда и устойчивия метод на живот, съобщи Франс прес. 

Подиграван в предишното поради признанието, че приказва на растенията, новият крал - уверен еколог, чиято първа обществена тирада по тематиката датира от 1970 година, в частност желае да притегли вниманието на младежите към смисъла на дивата флора.

По случай коронацията му 200 000 пакетчета със семена от диви цветя ще бъдат раздадени на деца от началните учебни заведения в цялата страна.  



По образеца на краля, който сътвори градина и плантация за органични артикули в имението си Хайгроув хаус в Глостършър (Западна Англия), учениците ще бъдат окуражени да засадят тези семена в зелените площи на своите учебни заведения.

Това е метод да се насочи вниманието към тревожния факт, че през последните 80 години Англия е изгубила 98 % от зоните с диви цветя.

В сходство с желанието му да предизвиква по-устойчив метод на живот, макар че постоянно е подложен на критика поради честите си пътувания със аероплан или хеликоптер, съвсем всички одежди, които крал Чарлз Трети ще носи по време на церемонията в събота, ще бъдат заимствани от предходни монарси.



Сред тях са бялата ленена туника без ръкави, употребена от монарси за коронации, носена от дядо му крал Джордж Шести, както и така наречен " супертуника ", основана за коронацията на Джордж Пети през 1911 година Върху нея крал Чарлз Трети ще постави колан от 1937 година

Говорител на Бъкингамския замък сподели, че това е " персонален " избор на краля, който кара " Астън Мартин ", модифициран да работи с биогориво.

Дворецът зададе " зеления " звук на коронацията още с публикуването на поканата, изпратена до повече от 2000 посетители на церемонията в Уестминстърското абатство.

На нея е изобразен " Зеленият човек " - антична фигура от английския фолклор, символизираща настъпването на пролетта и новия живот, с венец от дъбови и глогови листа и обилие от цветя.



Робата, която кралицата консорт Камила ще носи, когато напуща Уестминстърското абатство, също ще бъде бродирана с претекстове, напомнящи за природата. 

Пчели, калинка и други инсекти ще украсят дългия й кадифен шлейф, който ще бъде посипан и с цветя, като да вземем за пример момина сълза - обичаното цвете на кралица Елизабет Втора, мирта - знак на вярата, и ралица - едно от обичаните цветя на Чарлз Трети.

Параванът, зад който ще бъде богоизбран кралят, също е декориран с дърво, чиито листа съставляват страните от Общността на нациите. 

И най-после, съгласно известия в английските медии, брачната половинка на престолонаследника - принцесата на Уелс Катрин, може даже да се откаже от обичайна тиара, носена на значими събития, в интерес на корона от цветя. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР