Семена от копър при диария и настинки В медицинската практика

...
Семена от копър при диария и настинки В медицинската практика
Коментари Харесай

Семена от копър при диария, настинки и бронхит

Семена от копър при диария и настинки

В здравната процедура е прочут един доста забавен случай, когато човек, който дълго време страдал от непрестанно отвратително главоболие, се е излекувал благодарение на следната рецепта:

50 г семена от копър, накиснати в чаша водка за 24 часа, приема се три пъти дневно по една супена лъжица.

След третия ден главоболието изцяло изчезва.

Тази невероятна настойка чудесно оказва помощ при лекуването на хипертония и някои бъбречни болести.

Настойка от копър
2 ч.л. авансово смлени семена се накисват за 10 минути, в 2 чаши вряла вода. Съдът би трябвало да бъде компактно затворен, в противоположен случай етеричните масла, присъстващи в семената, бързо ще изчезнат. След прецеждане, приемайте по 1/2 чаша три пъти дневно, за предпочитане преди хранене.

Тази рецепта оказва помощ при главоболие, понижава перисталтиката и уголемява кръвоносните съдове на мозъка и сърцето.

Ако от време на време имате сърдечни пристъпи, съпроводени от зной и интензивен пулс, тогава приготвената смес доста ще усъвършенства положението ви.

Диария
Пригответе настойка от 1 част копър и 3 елементи офика. Пригответе копъра по нагоре упоменатия метод и просто сварете офиката и накиснете на мрачно място за към час. Смесете съставките и приемайте по 1/2 чаша. Диарията бързо ще бъде победена.

Настинки, бронхит
Копърът е доста ефикасен при настинки и възпалителни процеси на дихателните пътища. Използват се най-вече семената. Съдържащите се в тях флавоноиди имат отхрачващо и успокояващо деяние върху бронхиалния секрет, който се натрупва в остатък по време на настинки.

Можете да употребявате тази рецепта: смесете две супени лъжици семена от копър с 15 г нарязани корени от пирей и оставете да къкри 10 минути. Оставете за 4 часа в затворен съд и по-късно прецедете. В резултат на това ще получите отличен чай, който би трябвало да се приема по 1 с.л. 3-4 пъти дневно.

Бъбреци, пикочен мехур, задържане на урина
При болести на бъбреците и пикочния мехур задържането на урина се случва много постоянно – има доста аргументи за това, само че основата постоянно е понижаване на бъбречния кръвен поток и надлежно понижено произвеждане на урина.

Копърът има изразен диуретичен резултат, предотвратява интоксикацията, която постоянно съпътства бъбречната болест. Облекчава болката в пикочния мехур при разнообразни типове цистит.

Даваме елементарна рецепта: сварете 50 г семена в 1 чаша вода дружно с 1 с.л. овчарска торбичка и настоявайте един час, след което се прецежда. Инфузията се приема по 2 супени лъжици 3-4 пъти дневно.

Бъбречна колика
Бъбречната колика е доста постоянно срещан признак при разнообразни бъбречни болести, по-специално при камъни в бъбреците.

Смесете 1/2 чаша равнец със същото количество копър и настоявайте 1-2 часа във вряла вода.

Преамайте по 1/3 чаша на всеки 20-30 минути – болката бързо ще отшуми и скоро изцяло ще изчезне. Тази рецепта е тествана върху огромен брой пациенти и в никакъв случай не е трябвало да прибягва до спазмолитици.

Кожни болести
Мнозина страдат от разнообразни кожни болести. На пръв взор нищо съществено, само че тези болести предизвикват обилни премеждия на всеки човек.

Сварете 3 с.л. семена в 2 чаши вода. Прецедете и пресипете в обособен съд, да вземем за пример, в чаша. Залейте до ръба с водка или 1: 3 разводнен медицински алкохол, след което оставете за 2 часа.

Вижте още: Почистване на домакинските уреди до искра за нула време

Мажете зоната, наранена от обрив или акне вечер в продължение на няколко дни – към седмица. Състоянието на лицето ви няма да се усъвършенства незабавно, само че по-нататъшният резултат просто ще ви удиви – няма да има и диря от акнето по кожата ви.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР