Семеен лекар, психолог и автор Ленард Сакс иска родителите по

...
Семеен лекар, психолог и автор Ленард Сакс иска родителите по
Коментари Харесай

Доктор към родители: Отглеждате децата си погрешно!

Семеен доктор, психолог и създател Ленард Сакс желае родителите по света да знаят, че отглеждат децата си неправилно. Авторът на " Разделени Момчета " и " Момичета на ръба " написа нова книга - " Разрухата на родителството: Как нараняваме децата си, като ги третираме като възрастни. " Повечето американски родители са изцяло комплицирани и вървят в изцяло неверна посока, има срив в разбирането на това, какво съставлява родителството ”, споделя Сакс.

 В книгата си създателят предлага образцов сюжет, в който на посещаване в кабинета му идват родителите на 6-годишно дете, което има болки в гърлото. Когато той споделя " А в този момент ще погледна в гълото ти, " майката се обръща към детето, питайки го: " Може ли докторът да огледа в гълото ти единствено за секунда, миличко? След това ще те заведа да ти купя сладолед. " Детето оотхвърля молбата на майката, което надлежно довежда до потребността то да бъде усмирено от възрастни, с цел да може прегледът да бъденаправен.

  " Това не би трябвало да се трансформира в проблем. Това е едно изречение: „ Отвори и кажи " А-а-а ", споделя Сакс. „ Родителите в днешно време не са способни да приказват на децата си с фрази, които приключват с точка. Всяко изречение приключва с загадъчен знак. Някои специалисти на родителското държание споделили на хората, че родителите би трябвало да оферират на своите деца избор, вместо да им споделят какво да вършат и родителите им повярвали. ” Йерархията сред родител и дете към този момент не съществува. Вместо родителите да упражняват позицията си на възрастни, които знаят какво е най-добре за децата си, те се концентрират върху това да ги вършат щастливи и да покачват самочувствието им.

  " В днешно време работата на родителите е да извършват всяка волност на децата ", споделя Сакс. Вместо това съгласно Сакс работата на родителя е да научи децата на разликата сред положително и зло, да им обясня смисъла на живота и да се грижи за тяхната сигурност. " Правейки тъкмо това, неизбежно е да се случат и някои неща, които децата не утвърждават и не схващат ", споделя той. Понякога родителите би трябвало да са неприятните. Според Сакс родителите би трябвало да се концентрират върху подпомагането на децата да развият умения като самоконтрол, примирение и разсъдливост, което значи да ги научат да мислят за хора, разнообразни от тях самите. Тези неща са най-големите индикатори за бъдещия триумф в зрелост, не образованието или охолството.

 Сакс твърди, че настоящето потомство родители прекарват повече време с децата си, в сравнение с всички предходни генерации. Но вместо да споделят това време в една фамилна вечеря, те хвърлят децата си от една извънкласна активност към идната, или правят работата им вместо тях.

  " Прекараното с децата време не оказва помощ, в случай че то е прекарано по неверен метод ", споделя Сакс. В книгата си писателят цитира многочислени научни проучвания, които са открили, че неналичието на наставнически надзор е една от водещите аргументи за затлъстяването при децата, тревогата, дефицитът на внимание и проявата на пренебрежение към родителите. Намаленият наставнически надзор също е съществена причина амерканските деца да не са водещи в класацията за международното обучение.

Това са решенията на проблемите, които той предлага:

 Направете фамилните вечери приоритет. " Трябва да се комуникира. Времето ни дружно като родител и дете е по-важно от всичко друго ", споделя той. Едно изследване демонстрира, че с всяка фамилна вечеря става по-малко евентуално у децата да интернализират проблеми под формата на тревога, или да екстернализират проблеми под формата на неявяване от учебно заведение да вземем за пример. Семейните вечери оказват помощ на децата да развият положителни хранителни привички, което понижава казуса с наднорменото тегло.

 Махнете екраните от спалнята. Това включва мобилни телефони, компютри, тв приемници и видео игри. Децата страдат от хронична загуба на сън, което води до неприятно държание и даже може да стане повода за влошеното психологично здраве при децата.

 Поставете екраните на обществени места и ограничете използването им. Това потомство живее в един най-вече виртуален свят. Онлайн приятелите бързо могат да станат по-важни от приятелите, които децата виждат онлайн. Те не знаят по какъв начин да поддържат връзка с някого лице в лице или по какъв начин да развият външни (извън виртуалния свят) ползи и занимания. Видеоигрите пък трансформират метода, по който мозъците им работят. В същото време нещата, които разгласяват онлайн, в никакъв случай не си отиват. Инсталирайте програмен продукт като My Mobile Watchdog, който споделя всяка тяхна фотография или обява с вас.

 Учете ги на примирение. Научете децата си, че те не са най-важните хора на света. Те би трябвало да могат да видят света през „ непознат обектив ", да се оправят с отменяне или с крах. Научете ги, че не постоянно " всеки получава трофей. "

 Изградете съюз сред учебното заведение и вас. Ако детето ви е направило нещо неприятно в учебно заведение, не се обръщайте към учителите и админите с съмнение и съмнение. " Родителите постоянно се втурват в казуса като юристи, изисквайки доказателства ", споделя Сакс. Вместо това към децата би трябвало да бъдат прилагани уроци по почтеност и честност. Това значи, че едно гениално дете, което е преписвало, би трябвало да разбере, че си е заслужило двойката.

 Грижете се за тях и тяхната сигурност. Не, вашият 14-годишен наследник не може да отиде на празненство със студенти или на плажа за пролетната почивка. Не, той не може да върви по купони, където се сервира алкохол и при всички положения не бъдете този, който да му сервира алкохола. Трябва да мислите за най-лошите сюжети, като шофирането в нетрезво положение, отравяне с алкохол и полово принуждение. Знайте, че има обстановки и решения, които децата са подготвени да вземат, тъй като те не са възрастни. Те се нуждаят от някой, който да вземе тези решения вместо тях и това сте вие. Дори и родителите на някой от връстниците им да нямат проблем с всички горепосочени неща, това не значи, че вие би трябвало да следвате техния образец. " Повечето родители нямат визия какво вършат. И по тази причина нещата, които вършат, не дават положителни резултати ", упорства Сакс.

 Някои от тези неща, изключително в случай че те са оригиналност в фамилията ви, може да бъдат сложни за използване в началото, по тази причина Сакс предлага неизменност и ангажираност.

" Вашите деца ще ви благодарят! Не през днешния ден и може би не на следващия ден, само че някой ден... може би. ”

Превод от британски език: Ника Попова

Инфо: www.whio.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР