(СЕМ) взе решение да изпрати писмо до Европейската комисия заради

...
(СЕМ) взе решение да изпрати писмо до Европейската комисия заради
Коментари Харесай

СЕМ пише на ЕК заради намалените бюджети на обществените медии

(СЕМ) взе решение да изпрати писмо до Европейската комисия поради казуса с намаляването на бюджетите на публичните медии и на самия регулатор, което се случи в последните седмици и дни.
Това стана на днешното съвещание на Съвет за електронни медии, което с четири гласа „ за “ и един „ въздържал се “ още веднъж избра за собствен ръководител. Мандатът ѝ е една година.
В писмото до Еврокомисията от медийния регулатор ще подчертават върху нуждата от законова наредба на нов метод на финансиране на публичните медии.
Според медийния съвет промяната на финансирането би трябвало да разреши предвидимост в осъществяване на публичната функционалност на медиите и на самия регулатор.
„ Все отново концепцията Съвет за електронни медии да разпределя дотацията към Българска национална телевизия и БНР съставлява спомагателен административен потенциал, съставлява и остра потребност от спомагателни средства освен за тези хора, а изобщо за разбор на средствата в Българска национална телевизия и в БНР и тяхното консумиране. Това е безусловно нова функционалност за Съвет за електронни медии и нови пълномощия “, сподели Бетина Жотева, която получи втори мандат като ръководител на Съвет за електронни медии.
 Бетина Жотева с втори мандат отпред на Съвет за електронни медии Бетина Жотева с втори мандат отпред на Съвет за електронни медии
Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Бетина Жотева за ръководител за повторно, съобщи bTV. Четирима души са дали своят вот „ за&l...
Вчера Томислав Дончев, който извършва длъжността министър-председател, пое ангажимент да даде изясненост за решението на кабинета в оставка два пъти да понижи дотацията на БНР с близо 1 милион лв..
Преди година Бетина Жотева смени на председателското място София Владимирова.
По закон ръководителят на Съвета за електронни медии съставлява съвета, подписва актовете му, взети в осъществяване на Закона за радиото и малкия екран, управлява осъществяването им, издава наказателни постановления за нарушавания на наредбите, реализира връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с интернационалните организации, свързани с медиите.
Мандатът на членовете на Съвет за електронни медии е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от тази на президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР