Селтик спечели с 4:0 вечното дерби срещу Рейнджърс и се

...
Селтик спечели с 4:0 вечното дерби срещу Рейнджърс и се
Коментари Харесай

Селтик отнесе Рейнджърс в дербито

Селтик завоюва с 4:0 безконечното дерби против Рейнджърс и се класира за финала за купата на Шотландия, където ще се изправи против Мъдъруел. Така отборът на Брендън Роджърс продължи похода си към втори следващ требъл.

На “Хемпдън Парк” Селтик доминираше през цялото време. Още в петата минута Муса Дембеле удари греда след удар от воле. Френският нападател създаваше съществени проблеми на отбраната на противника. Той комбинира с Джеймс Форест в 21-ата минута, като офанзивата приключи с подаване към Том Рогич и той откри резултата. Голмайсторът можеше да удвои задатъка малко по-късно след контраофанзива на Селтик, само че ударът му бе избавен. Австралиецът записа трети гол в три мача против Рейнджърс през този сезон.

Пред погледа на именития артист и почитател на “детелините” Род Стюърт отборът на Роджърс продължи да пресира противника и да нападна. Преди почивката Селтик поведе с 2:0 с попадение на Калъм Макгрегър, който се възползва от не положително изчистване от страна на бранител на противника.

Celtic take huge step towards back-to-back trebles as they ruthlessly sweep Rangers aside to reach Scottish Cup final.https://t.co/Q5ZKSfJOqm pic.twitter.com/eZN6uRJ2Bk
— BBC Sportsound (@BBCSportsound) April 15, 2018
В началото на второто полувреме всички очаквания на Рейнджърс завършиха. Рос Маккрори събори Дембеле в наказателното поле, а резултатът бе дузпа и червен картон. Потърпевшият бе прецизен от бялата точка за 3:0.

Въпреки че остана с човек по-малко, Рейнджърс опита да отговори и можеше да го направи, само че на три пъти Крейг Гордън спря Афредо Морелос. Вратарят на Селтик първо направи ужасно двойно избавяне, а по-късно още веднъж попречи на нападателя да се разпише.

Следващите минути събитията на терена се изнервиха и последваха няколко жълти картона. “Детелините” съумяха да стигнат до нов гол, откакто получиха втора дузпа, този път изпъпена от Нчам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР