Селтик спечели с 1:0 гостуването си на Глазгоу Рейнджърс в

...
Селтик спечели с 1:0 гостуването си на Глазгоу Рейнджърс в
Коментари Харесай

Селтик взе голямото дерби в Шотландия срещу Рейнджърс

Селтик завоюва с 1:0 гостуването си на Глазгоу Рейнджърс в огромното дерби от четвъртия кръг във Висшата лига на Шотландия.

Преди почивката " сините " имаха предимство, само че попадение на Раби Матондо 39-ата секунда беше анулирано поради засада.

В 25-ата минута Кього Фурухаши като по знамение не се разписа във вратата на домакините, откакто остана самичък против Джак Бътланд. Три по-късно Сирил Десерс лиши топката от Густаф Лагербиелке и подаде за Кемар Рууф, който осъществя във вратата на " детелините ". Това попадение не беше прието поради нарушаване на Десерс против Лагербиелке.

Стигна се до втората минута на спомагателното време на първата част, когато Матю О'Райли подаде с глава към Фурухаши през центъра на отбраната на домакините и японецът се разписа във вратата на Рейнджърс. През втората част в първото дерби на Глазгоу за сезона, играно без гостуващи почитатели, домакините натиснаха своя съперник в опит за равнене, само че в 50-ата минута Лиел Абада пропусна да осъществя втори гол в интерес на първенците.

Последва рисков шут на Джеймс Тавърниър, който не откри задачата в 62-ата минута, а малко по-късно Бътланд се намеси уверено след удар на Один Холм. Четвърт час преди края на постоянното време Сам Ламърс беше изведен самичък против Джо Харт, само че не игра решително и пропусна да възвърне равенството. В 85-ата минута Данило на два пъти беше спрян от Харт, който за следващ път се намеси уверено на вратата на " детелините ".

Селтик има 10 точки преди всичко в класирането, до момента в който Рейнджърс е на четвърта позиция с 4 точки по-малко. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР