Селта продължи традицията на силното си представяне срещу Барселона. Тимът

...
Селта продължи традицията на силното си представяне срещу Барселона. Тимът
Коментари Харесай

Втора поредна грешка на Барселона след съдийски гаф

Селта продължи традицията на мощното си показване против Барселона. Тимът от Виго единствен в Примера дивисион има най-малко по една победа против каталунците в последните три сезона, а в този момент направи 2:2 като посетител на „ Камп Ноу “ в мач от 14 кръг. Това е второ следващо тъждество на „ блаугранас “ в шампионата и общо трето от началото на шампионата.

Яго Аспас даде задатък на гостите в 20-ата минута, когато приключи тъкмо контраофанзива на Селта, при която дружно с Максимилиано Гомес се озоваха сами против Марк Андре тер Стеген. Той в началото подаде на съотборника си, само че немският пазач на домакините отрази удара на уругваеца, а Яспас беше прецизен при добавката. Така той се разписа за четвърти път в последните си четири мача против Барселона.

Само две минути по-късно Лионел Меси изравни. Аржентинската звезда на Барса се озова очи в очи против Рубен Бланко след пас на Паулиньо и без проблем прати топката във вратата. Меси също има сполучливо показване против Селта, като в последните си четири мача против този противник има четири попадения и четири асистенции.

Луис Суарес обърна резултата в интерес на домакините, когато в 62-ата минута от границата на вратарското поле засече пас на Жорди Алба отляво. Двамата имат извънредно сполучливо партньорство, като уругваецът има 11 гола във всички шампионати след асистенции на Алба.

В 70-ата минута Яго Аспас проби отдясно в наказателното поле на Барселона и стигна съвсем до аутлинията, с цел да върне топката обратно към Максимилиано Гомес, който без проблем прати топката във вратата на Тер Стеген.

Каталунците сигурно имат право да съжаляват за равенството, защото съдиите не зачетоха постоянен гол на Луис Суарес поради засада. Както е известно, реферите не зачетоха и постоянен гол на Меси при нулевото тъждество с Валенсия преди седмица. Срещу Селта каталунците удариха и две греди, а Паулиньо и Жерар Пике пропуснаха на празна врата.

С това тъждество Барселона събра актив от 36 точки и резервира първото си място в класирането, само че има актив от пет точки пред Валенсия. „ Прилепите “ имат мач по-малко и гостуват на Хетафе. Спечелената точка разреши на Селта да събере актив от 18 и да излезе на осмо място в класирането, на една зад Реал Сосиедад.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР