Селта продължава възхода си в Ла Лига, записвайки втора поредна

...
Селта продължава възхода си в Ла Лига, записвайки втора поредна
Коментари Харесай

Селта продължава възхода си с успех в Билбао

Селта продължава възхода си в Ла Лига, записвайки втора поредна победа на сметката си, с която се измъкна от рисковата зона. Тимът от Виго взе трите точки в гостуването си на Атлетик Билбао от 12-ия кръг с триумф с 2:0 с голове на Уго Майо в 61-ата и Яго Аспас в 78-ата минута.

Първото полувреме бе много постно с малко забавни моменти. Домакините бяха по-активни, само че много неточни в завършващата фаза.

През втората част Селта взе превез и съумя да изкове успеха си. В 61-ата минута при едно центриране в наказателното поле Санти Мина смъкна с глава към Уго Майо, който от близко също с глава се разписа за 0:1.

В 78-ата минута вратарят Унай Симон направи груба неточност, подавайки топката на съперников състезател, който подаде към Яго Аспас, а нападателят от близко вкара за 0:2.

Така Селта взе скъпи три точки и към този момент има 14 в актива си, като отборът се изкачи до 14-ото място в класирането. Атлетик Билбао пък резервира 9-ата си позиция със същия актив, само че с по-добра голова разлика.

Ла Лига 12 кръг, петък 4 декември  Атлетик Билбао 0:2краен резулат  Селта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР