Селта превъзмогна тежкия старт на сезона, в който загуби от

...
Селта превъзмогна тежкия старт на сезона, в който загуби от
Коментари Харесай

Селта се съвзе след шамара от Реал, тресна Валенсия

Селта превъзмогна тежкия старт на сезона, в който загуби от гранда Реал Мадрид. Сега галисийците се оправдаха пред почитателите си на "Балаидос " и взеха скалпа на различен от огромните отбори в Ла Лига - Валенсия.

Момчетата на Франсиско Ескриба надвиха с 1:0 и взеха глътка въздух. Габриел Фернандес беше огромният воин за "небесносините ", като осъществя единственото попадение четвърт час след началото на борбата.

Мачът стартира съвършено за домакините, които потеглиха самоуверено напред след първия съдийски сигнал и на процедура означиха при първата си сериозна заплаха. Четвърт час след началния сигнал се стигна до продължителна офанзива, при която в последна сметка топката стигна до Денис Суарес на левия фланг, той пусна хитро за Габриел Фернандес и неговият удар беше неспасяем за Яспер Силесен.

"Прилепите " бяха покрай изравняването в 30-та минута, когато Даниел Вас направи независим пробив, изстреля мощен шут, само че вратарят на домакините се намеси и мазета топката в горната греда, с цел да резервира задатъка на отбора си.

В последна сметка, макар обстановките, които се откриха пред двата отбора до края на полувремето, повече попадения нямаше и почивката пристигна с гол задатък за Селта. Малко след подновяването на играта "небесносините " бяха близо и до втори гол, само че изстрелът на Габриел Фернандес беше избавен този път от Силесен.

Равностойната игра продължи до самия край, като Фернандес и Яго Аспас изпуснаха страхотни шансове за отбора от Виго, а Кевин Гамейро, Феран Торес и Хосе Гая пропуснаха опциите за Валенсия и полека-лека възможностите пред отбора се изпариха.

Последната хубава обстановка в мача беше за домакините в продължението на мача. Тогава Есекил Гарай направи дузпа, а от 11-те метра Денис Суарес не съумя да преодолее Силесен и крайният резултат се резервира неизменен.

Така Селта записа първа победа във втория кръг, до момента в който Валенсия продължава да е единствено с една точка и има много въпросителни пред наставника Марселино. В другия късен съботен мач от Примера дивисион Хетафе и Атлетик Билбао приключиха наедно 1:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР