Селта постигна трудна, но много важна победа при гостуването си

...
Селта постигна трудна, но много важна победа при гостуването си
Коментари Харесай

Селта успя да се отдалечи от дъното

Селта реализира сложна, само че доста значима победа при гостуването си на новобранеца в Ла Лига Елче. Галисийци се постановиха с 1:0 и към този момент са на 4 точки над зоната на изпадащите. Попадението за отбора от Виго означи Яго Аспас още в 5-ата минута. Домакините пък приключиха с човек по-малко след червен картон на Педро Бигас в добавеното време.

През седмицата и двата тима отпаднаха от шампионата за Купата на краля, като изключително срамна беше загубата на Елче от третодивизионния Сеута. Съставът на Пабло Мачин реши да резервира главните си футболисти за днешния мач, само че и това не оказа помощ да бъде избегнато четвъртото следващо турнирно проваляне.

Голът на Аспас, негов осми през сезона, падна след опита за центриране на Габриел Вейга и неубедителна интервенция на вратаря Едгар Бадия. Аспас беше на точното място и от близко довкара топката. До почивката домакините бяха стъписани, само че през второто полувреме поставиха доста старания, с цел да стигнат най-малко до тъждество. Селта обаче действаше устойчиво в отбрана и за първи път през акцията записа трети следващи мача без загуба в Ла Лига.
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР