Селта направи важна крачка към спасението, след като победи резервите

...
Селта направи важна крачка към спасението, след като победи резервите
Коментари Харесай

Селта огъна резервите на Барса, Дембеле падна жертва

Селта направи значима крачка към спасението, откакто победи запасите на Барселона в мач от 36-ия кръг на Примера дивисион. Домакините надвиха с 2:0 над неособено заинтригуваните от крайния резултат противници, за които доста по-важна е развръзката другата седмица с Ливърпул в Шампионската лига.

Именно с мисъл за този мач наставникът на каталунците Ернесто Валверде извади от състава на процедура всичките си съществени футболисти. И един от дребното, които започнаха като титуляри в тази среща - Усман Дембеле - напусна мача с травма и не е ясно дали ще е на линия за борбата с мърсисайдци.

За "блаугранас " беше обикновено да отсвирят този мач, откакто си подпечатаха купата и на доктрина предходната седмица. Затова без доста напрежение оставиха самодейността на галисийците, които изковаха триумфа с попаденията на Максимилиано Гомес и Яго Аспас от дузпа в самия край.



Гостите започнаха с тотално сменен състав, от който единствено Усман Дембеле и Артур Мело имат повече мачове като титуляри през сезона. Но французинът напусна на носилка още в 6-та минута със подозрения за контузия и това утежни още повече така и така комплицираната задача на запасите на отбора.

Съвсем разумно те нямаха тази заостреност в предни позиции и не създаваха толкоз рискове пред вратата на надъхания противник. Но в последна сметка първата част няма да се запомни с някакви страхотни положения, като изключим няколко опита на Карлес Аленя и Муса Ваг за гостите, както и на Уго Майо и Рияд Будебуз за домакините.

Все отново най-чистата обстановка преди почивката се откри пред състезател на Барселона. В 41-та минута Муса Ваг получи страховит пас в наказателното поле, само че ударът му не затрудни вратаря и в последна сметка гол преди почивката не падна.

След нея Селта стигна до попадение в 51-та минута. Тогава Нестор Араухо мушна топката в мрежата, само че след обзор на обстановката с ВАР реферът реши, че има засада в този случай и попадението не беше зачетено.

Малко по-късно Яго Аспас пропусна, с цел да се стигне най-сетне до гол за галисийците. Това се случи в 67-та минута, когато Рияд Будебуз с съвършен пас откри Максимилиано Гомес и той с добре ориентиран удар в долния десен ъгъл направи 1:0.

Този резултат се резервира съвсем до самия край, а гостите бяха безидейни в предни позиции. Всичко завърши в 87-та минута, когато Муса Ваг игра с ръка в наказателното поле и реферът уточни бялата точка. От нея Аспас беше прецизен за 2:0 и постави точка на разногласието.

С тази развръзка Селта събра 40 точки и направи значима крачка към спасението. Последният под чертата Валядолид е с 35 точки, само че към момента не е изиграл мача си от този кръг. Барса пък е първенец със своите 83 точки и в Ла Лига няма повече работа, по тази причина е насочил цялото си внимание към Шампионската лига и Купата на Краля.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР