Селта и Барселона завършиха 1:1 в първа среща между двата

...
Селта и Барселона завършиха 1:1 в първа среща между двата
Коментари Харесай

"Барселона" пропусна да победи, но и се отърва от загуба на "Балаидос"

" Селта " и " Барселона " приключиха 1:1 в първа среща сред двата отбора от 1/8-финалите в шампионата за Купата на Краля. Равенството бе най-справедливият резултат под ситния дъжд на естадио " Балаидос ", откакто и двата тима пропуснаха чисти голови положения, посредством които можеха да си обезпечат успеха. Двубоят отговори на упованията с високо движение, голям брой рискови офанзиви и красиви осъществявания.

--> В първия си мач за 2018 година каталунците излязоха във Виго без огромните си водачи. Андрес Иниеста получи цялостна отмора, а в групата не бяха включени също Лео Меси и Луис Суарес, които едвам за 13-ти път от началото на сезон 2014/15 не бяха на терена по едно и също време. Откакто двамата са съотборници, аржентинският талант е взел участие в 183 от общо 209 срещи на " Барса " (87,5%), а Суарес в 168 от 200 (84%). В групата на гостите не бяха също Жерард Деулофеу и Рафиня Алкантара, за които интензивно се приказва, че ще се разделят с клуба още до края на януари.

" Селта " стартира срещата по-активно, само че при първата си рискова офанзива " Барселона " взе преднина. Голът означи 22-годишният Хосе Арнайс, който бе прецизен за повторно в шампионата. С чудесна асистенция се отличи Андре Гомеш.

Играчите на Валверде действаха доста устойчиво в отбрана, само че в 31-ата минута се сгромолясаха изненадващо. " Небесносините " проведоха бърза офанзива, в края на която Пионе Систо преодоля вратаря Яспер Силесен с мощен удар под гредата в близкия ъгъл. Секунди по-рано холандецът извади шанс, откакто Яго Аспас стреля, а топката се отби от напречната греда и крайници на стража.

След почивката гостите първи създадоха отлични благоприятни условия да поведат за повторно. В 56-ата минута Арнайс засече центриране на Лука Дин, само че не уцели вратата. Малко по-късно Нелсон Семедо изведе Денис Суарес безусловно самичък в наказателното поле. Изстрелът на халфа от въздуха обаче бе разочароващ и топката мина около гредата. А точно напречната оказа помощ на " Селта " в 62-ата минута след превъзходен удар от близо 25 метра на Серхио Бускетс.

В 73-ата минута домакините имаха своя златен късмет да създадат цялостен поврат, само че броени сантиметри разделиха от попадение появилия се като запаса Емре Мор.

" Барселона " си потегля без триумф от Виго в трети следващ мач. За последно " блаугранас " завоюваха посещение на " Селта " при започване на 2015 година. " Небесносините ", които през последните два сезона бяха отстранени на полуфиналите в шампионата, ще опитат да отстраняват " Барса " в реванша на Камп Ноу на 11 януари. Каталунците, спечелили трофея в три следващи години, ще влязат в срещата с нежно преимущество от попадението на непознат терен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР