Селскостопанският и хранителният сектор на ЕС ще получат специална спешна

...
Селскостопанският и хранителният сектор на ЕС ще получат специална спешна
Коментари Харесай

ЕК предприема спешни мерки в помощ на селскостопанския и хранителния сектор

 Селскостопанският и хранителният бранш на Европейски Съюз ще получат специфична незабавна помощ от Европейската комисия (ЕК) за справяне с последствията от рецесията с ковид.

Според анализите на Европейска комисия, тези браншове са мощно наранени от санитарната рецесия и е препоръчан пакет от ограничения за поддръжка, като да вземем за пример помощ за частни производители на млечни и месни артикули, както и позволения за самоорганизация на пазара от пазарните участници в най-засегнатите области като плодове и зеленчуци, само че и лозаро-винарския бранш. " Последиците от коронавирусната рецесия стават все по-осезаеми в селскостопанския и хранителния бранш, по тази причина взехме решение да реагираме бързо, дружно с ограниченията, които към този момент бяха подхванати при започване на рецесията “, съобщи комисарят на Европейски Съюз по земеделието Януш Войчеховски.

Предлаганите спомагателни ограничения би трябвало да разрешат стабилизиране на пазарните и индустриалните цени, както и да обезпечат задоволително хранителни доставки в бъдеще, съобщи комисарят. " Новите незабавни ограничения са ориентирани към поддръжка на най-засегнатите в селскостопанския и хранителния бранш, с цел да се оправят с към този момент откритите пазарни промени и бъдещи опасности. Убеден съм, че тези ограничения ще облекчат пазарната тежест ", добави той.

Европейската комисия към този момент одобри пакет от ограничения за подкрепяне на земеделските производители, които получават задатък за дотации, по-голяма финансова поддръжка и удължение на периодите за кандидатстване за помощ, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР