Селски събор, много алкохол, кавги, бой и нелеп смъртен случай.

...
Селски събор, много алкохол, кавги, бой и нелеп смъртен случай.
Коментари Харесай

Селски събор, алкохол, бой и нелепа смърт в Пловдивско: Подсъдимият готов да признае

Селски събор, доста алкохол, кавги, пердах и безразсъден смъртен случай. Това се случи на 12 юни предходната година в пловдивското село Поповица. Подсъдим е Петър Пеев, нанесъл удар в лицето на Йордан Минков, който в следствие умрял. Срещу 27-годишния Петър е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета.
Прочетете още
Към момента той е с мярка за неотклонение „ гаранция ” в размер от 500 лв., която остава в действие до привършване на процеса.

Припомняме, че случаят стана предходната година, през месец юни, като на съдбовната дата в село Поповица се провеждал обичаен събор. Починалия Йордан Минков и синът  му Петко се събрали с другари и използвали солидно количество алкохол. Около 1:00 часа след среднощ, преди да свърши мероприятието, бащата лежащ и задремал на земята, тъй като бил доста пийнал. Синът му обаче решил да го вдигне, с цел да се прибират.

Двамата мъже тръгнали към дома си, като при прекосяването на  жп гарата в селото ги забелязал обвиненият Петър Пеев. 27-годишният също бил използвал огромно количество ракия и бил доста пийнал. Той почнал да се заяжда със сина на Йордан, само че откакто видял и бащата, с който имали остарял спор, се запътил към него с думите „ Падна ли ми в този момент ”. Скарали се и Петър блъснал Йордан с пестник в лицето.  По-възрастният от двамата мъже не съумял да резервира равновесие и паднал, като  ударил главата си в бетонен блок. Вследствие на това получил черепно-мозъчна контузия, а два дни по-късно умрял в болнично заведение.

Пред Пловдивския областен съд, 27-годишният машинен оператор, който има и предходни осъждания, изрази подготвеност да признае виновността си, като по този метод законът му дава право да употребява с 1/3 по-ниска присъда от наложената.

Делото обаче се отсрочи за 11 юли, защото околните на умрелия мъж бяха конституирани като частни обвинители, а съгласно закона това решение може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред по-горна инстанция.



По време днешното разпоредителното съвещание, юристът на потърпевшите Делчо Джубелиев изиска делото да бъде върнато на прокуратурата, с цел да се преквалифицира закононарушението. В причините си, той посочи, че гибелта е породена от рухване, а не от удара. Според него рухването на земята не е лека телесна щета и даже е повече от междинна такава. Прокурор Костова се отбрани, като сподели, че са направени голям брой следствия и експертизи и квалификацията е вярна. На същото мнение бе и юрист Светлана Паскалева – бранител на обвинен. Съдът също не одобри настояването на Джубелиев и го отхвърли като безпричинно.

За сходен тип закононарушение законът планува до 5 години отнемане от независимост.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР