Селска чешма и селска тоалетна „навъртяха“ 700 лева сметка за

...
Селска чешма и селска тоалетна „навъртяха“ 700 лева сметка за
Коментари Харесай

700 лева сметка за вода от селска чешма: Как се стига до този парадокс?


Селска чешма и селска тоалетна „ навъртяха “ 700 лв. сметка за вода за два месеца. За дребния бюджет на берковското кметство Бързия сумата е баснословна, само че парадоксалното е, че чешмата няма водомер. А огромната сметка не се дължи на покачване на цената на водата - тя е една от най-ниските в страната. Проблемът, с изключение на високата сметка, е, че водата от чешмата не постоянно е бистра и чиста.

Според получената сметка са употребявани 700 кубически метра, а тъкмо толкоз е водоемът на Бързия. Досега сметката за вода е била в границите на 50 лв., споделя кметът на селото Атанас Алексов.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Ние не желаеме да не плащаме, само че да плащаме това, което сме консумирали, и да бъдат човешки сметките, а за тази чешмичка и за една тоалетна да плащаме толкоз доста пари е невероятно за нашето кметство, което е с 40 и няколко хиляди лв. годишен бюджет. Това е сума, която е невъзможна за моето село “, споделя Алексиев.

Чешмата няма водомер, само че кметът не знае на каква база се пресмята разхода ѝ на вода.

Вие казахте, че тук няма водомер на тази чешма съгласно вас изчислена, само че количеството, което е изтекло тъкмо това е моя проблем. Затова не желаех да платя сметката, която ми изпрати. Вие като тъй като не знам на каква основат

„ Бившата шефка на ВиК е написала някаква заповед началото на годината и въз основа на тази заповед на някакви техни бази идва тази сметка, която е голословна “, сподели Алексов.

Местните поданици споделят, че не употребяват вода от водоснабдителната мрежа, тъй като има примеси с пясък и мирише, а поради нея се повреждат пералните им.
Снимка: btvnovinite.bg

Кметът отбелязва, че с помощта на неговата администрация най-сетне има план за утаител на водата в селото, с цел да се завърши с нейното замърсяване.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР