Село Върбица се тресе от недоволство. Към момента са събрани

...
Село Върбица се тресе от недоволство. Към момента са събрани
Коментари Харесай

Хората излизат на протест срещу купения вот във Върбица

Село Върбица се тресе от неодобрение. Към момента са събрани 60 подписа, с които жителите показват своето противоречие от " купения “ вот на кмет на обитаемото място.

" Подписката продължава да обикаля селото и гласовете на недоволните се усилват. На 29.10.2023 година в нашите изборни секции гласоподаваха над 100 индивида, които в никакъв случай не сме виждали. Регистрирани са, че живеят в полусъборени къщи – по 30-40 души сякаш живеят там “, споделя за bTV Стефка Маркова от село Върбица.

Според нея избрани хора от селото, чиито регистрационни номера на колите към този момент са подали в полицията, са разкарвали през целия ден гласоподаватели, чиито " крайник в никакъв случай не е стъпвал във Върбица и в никакъв случай не са живели и ден в селото “.

Включително ръководителят на Общински съвет в Горна Оряховица е превозвал хора с персоналния си автомобил, настояват още недоволните. Те са потресени от " нахалството, арогантността и безочието на ръководещата власт “.

" Селото " не спи “ след изборния ден. Не сме съгласни и не одобряваме подправения избор на " новия “ ни кмет. Искаме анулиране на вота и дерегистрация на фиктивните регистрации “, безапелационна е Стефка Маркова.

Според нея в деня на балотаж още веднъж ще има трансфер на пришълци, които ще дефинират техния живот в идващите четири години. " Ще прекратим това с телата си – ще застанем в жива верига на пътя, с цел да прекратим това закононарушение “, безапелационна е дамата.

Жителите на селото ще излязат на митинг на 05.11.2023 година в 7 часа. Вече има импортирани две тъжби. Едната е за новите регистрации на лица, които не живеят непрекъснато в селото. Тя е пусната преди първи тур. Втората е за това, че не е обърнато внимание на първата. Тя е импортирана след първи тур.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР