Село в Белгородската област в Русия е било подложено на

...
Село в Белгородската област в Русия е било подложено на
Коментари Харесай

Руско село е било подложено на обстрел от страна на Украйна


Село в Белгородската област в Русия е било подложено на обстрел от страна на Украйна, съобщи регионалният шеф на Белгородска област Вячеслав Гладков.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4193
Той разясни, че става дума за село Сподарюшено, само че ранени нямало, нито пък опустошения. Селото се намира в пограничната с Украйна зона. От съображения за сигурност жителите му, както и жителите на прилежащото село Безимено са били евакуирани.

По-рано през днешния ден Александър Богомаз, губернаторът на друга съветска гранична област - Брянска област, упрекна украинските сили, че са обстрелвали граничното село Климово и че има потърпевши. Той сподели, че две жилищни здания са били развалени при обстрела, заяви Българска телеграфна агенция.

Според съветски медии ранените в Климово са седем, като двама от тях са в тежко положение. Сред ранените имало и дете.

Преди това Федералната работа за сигурност на Русия заяви, че граничният контролно-пропускателен пункт " Новие Юрковичи ", ситуиран също в Брянска област на границата с Украйна, е бил обект на минометен обстрел от територията на Украйна. Повредени са били два автомобила на украински бежанци, само че нямало потърпевши хора.

Руското министерство на защитата сподели през вчерашния ден, че в случай че " саботажите и офанзивите " от страна на украинските сили продължат, това може да докара до удари против Киев.

" Ако сходни произшествия продължат, тогава отговорът на съветските въоръжени сили ще бъде офанзиви против центрове, в които се вземат решения, в това число Киев, което до момента съветската войска се въздържаше да прави ", показват от ведомството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР