Село със староанглийското име Мръсен басейн“ не е най-подходящото място

...
Село със староанглийското име Мръсен басейн“ не е най-подходящото място
Коментари Харесай

Открито е ново древно англосаксонско погребение

Село със староанглийското име „ Мръсен басейн “ не е най-подходящото място за разкриване на едно от най-зрелищните погребения от англосаксонския интервал.

Въпреки това, разкопките на (в Харпол, Нортхамптъншър, в британския район Мидландс, разкриха изумително християнско заравяне от седми век – интервал, когато религията е била относително нова в Англия.

Звездната находка е луксозна огърлица от злато, гранати и стъклени висулки, в това число централен детайл с кръстовидна декорация.

По-безпрецедентна обаче е призрачната рентгенова фотография на мистериозен предмет, към момента в своя почвен блок, който наподобява е огромно разпятие.

Ако е по този начин, това ще е първият път, когато предмет като този е открит в гроб. Само един различен образец е оживял от Англия от седми век: кръстът от Стафордширското богатство, открит през 2009 година

Екскаваторите считат, че умрялата е била заровена в дървено легло, макар че изискванията са толкоз неприятни, че съвсем целият органически материал се е разложил, оставяйки единствено фрагменти от зъби за разбор.

Малко евентуално е тези остатъци...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР