Село Поликрайще води в статистиката за най-голям брой сериозни нарушения

...
Село Поликрайще води в статистиката за най-голям брой сериозни нарушения
Коментари Харесай

Какви са причините за рекордния брой пътни нарушения в село Поликрайще?

Село Поликрайще води в статистиката за максимален брой съществени нарушавания на пътя.

През селото минава републиканския път, който поема целия интернационален трафик Русе - Свиленград. Местните от години водят борба за сходство сред маркировка и пътни знаци, както и за засилен надзор и санкции, само че без резултат.

Опасната права от 3 километра минава около учебно заведение, спортно игрище и десетки къщи, множеството на разстояние едвам метър от пътя.

„ Някой може да ни отнесе. Тука също са ставали произшествия. И нищо. Просто едно безсърдечие отвред “, споделя Димитър Рафаелов от Поликрайще.

Ограничението на скоростта от 50 км/час, очевидно с просто око, не се съблюдава. Според маркировката изпреварването е неразрешено.

" Трафикът варира сред 10 000 и 12 000 транспортни средства на денонощие. Асфалтът е под всякаква рецензия “, изяснява Петър Сомов пред bTV.

За да потвърди сериозността на казуса, Димитър Димитров е инсталирал камера за видеонаблюдение. Разполага с сбирка от нарушавания на пътя, измежду които и произшествия с потърпевши.

" Причините посочени за произшествията са несъобразена скорост и неспазване на отдалеченост, а ограниченията, които е трябвало да бъдат подхванати, са смешни. Това е освежаване на пътната маркировка в кратковременен проект, в средносрочен проект и в дълготраен проект - единствената мярка! “, изясни мъжът.

Отскоро, за ограничение на скоростта, платното е надраскано. " " Но какво от това? ", пита Димитър.

" Резултат няма. На всичкото от горната страна има знаци, пътни знаци несъответстващи с пътната маркировка, а знаем, че пътните знаци имат по-голяма тежест от маркировката ", споделя още той.

Сред най-честите извършители са интернационалните водачи, безапелационни са локалните и настояват, че санкции не ги застигат. И упорстват за: стационарни камери за скорост, повдигнати пешеходни пътеки, експертна оценка и разбор за положението и качеството на пътя. И решение на проблем с над 20-годишна отминалост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР