Село Галиче вече има нов кмет. След близо 20-годишното управление

...
Село Галиче вече има нов кмет. След близо 20-годишното управление
Коментари Харесай

Галиче избра кандидата на ГЕРБ Страхил Стоянов за кмет


Село Галиче към този момент има нов кмет. След близо 20-годишното ръководство на Ценко Чоков и 2 години без властник, жителите на обитаемото място избраха на изключителни избори претендента на ГЕРБ Страхил Стоянов.

Местният фермер получи утвърждението на 497 гласоподаватели, а неговият конкурент Веселин Тушинов, който е един от главните очевидци против Ценко Чоков, има 470 гласа. Стоянов се кани да бъде кмет на всички и да спре дългогодишните вражди, а Тушинов ще желае намесата на прокуратурата и анулиране на изборите поради нарушавания на изборния закон и моралните правила, заяви Нова телевизия.

"За мен изборният ден мина чисто и намерено, без никакви проблеми", разяснява новият кмет на Галиче Страхил Стоянов.

"Изборният ден беше дълъг. Имаше десетки тъжби и викове. Така не се постанова народна власт. В изборните описи няма нито един дописан гласоподавател. Спечелихме изборите почтено и честно. Поздравявам и нашия конкурент за неговия добър резултат", съобщи Стефан Терзийски.

"Напрежението пристигна с отварянето на секциите и отворената задна врата на учебното заведение, през която можеха да минават гласоподавателите. Имаше пробелми в 27 изборна секция, която се намира в ромската махала. Там процентното съответствие не излезе", разяснява Веселин Тушинов, претендент за кмет на Галиче от Българска социалистическа партия. И си изясни ниския резултат за него в съответната изборна секция с платен избор.

"Категорично не признаваме изборния резултат. Ще желаеме анулиране на вота поради всички тези нарушавания, поради проблемите, които имаше в изборния ден и натиска върху хората", разяснява Иво Лилов, водач на БСП-Враца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР