Село Джурково се намира в планински район на 13 км.

...
Село Джурково се намира в планински район на 13 км.
Коментари Харесай

Как пловдивско село с 80 жители стана огнище на COVID-19

Село Джурково се намира в планински регион на 13 км. южно от град Лъки. В него живеят близо 80 души, а от скоро в обитаемото място има към този момент 21 инфектирани от ковид. Там случаите порастват в Дома за хора с увреждания.

През последното денонощие са доказани още три случая, а 22-та съмнителна проба ще бъде повторена.

В същото време основният прокурор Иван Гешев разпореди незабавна инспекция там. Целта е да се откри дали се съблюдават въведените рестриктивните мерки в дома, какъв е режимът, въведен за съблюдаване на ограниченията от ръководителя на институцията и по какъв начин се позволяват гости и личен състав в постройката.

В новото огнище на ковид в родопското село Джурково са инфектирани 16 домуващи от Дом за хора с увреждания и петима членове на личния състав - една здравна сестра и четирима санитари.

Трима от инфектираните са в по-тежко положение и са настанени в инфекциозната клиника в Пловдив. Другите случаи са под карантина в дома дружно с целия личен състав и шефа. Те са без недоволства.

„ Няма по какъв начин да кажа тъкмо аз все още от кое място е пристигнала болестта, най-вероятно е извън. Към момента място за напрежение и суматоха няма. Надявам се по този начин да продължи и да нямаме утежняване положението на някой от домуващите.”, съобщи пред GLAS.bg регионалният шеф Дани Каназирева.

„ Сградата разрешава и има два входа, домуващите с позитивен тест да бъде обособен от негативните. Радвам се, че самият личен състав непринудено е изискал да бъде карантиниран в дома. Нямаме проблем с личния състав, който да се грижи както за тези с позитивен Ковид, по този начин и за тези, които са негативни.”, сподели още Каназиерва.

Следващите по-тежки случаи от вкъщи за хора с увреждания в Джурково ще бъдат настанявани в болничното заведение в Асеновград, а инспекцията на прокуратурата ще завърши до две седмици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР