Село Благодатное в Донецката народна република (ДНР) близо до Соледар

...
Село Благодатное в Донецката народна република (ДНР) близо до Соледар
Коментари Харесай

Пригожин: Село край украинския Соледар е под руски контрол

Село Благодатное в Донецката национална република (ДНР) покрай Соледар мина под контрола на съветските сили. Това заяви в неделя създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, представен от ТАСС.

" Подразделенията на ЧВК " Вагнер " превзеха Благодатно. Благодатно е под наш надзор ", сподели Пригожин, чиито думи са представени в Telegram канала на неговата пресслужба.

Коментарът е съпроводен от аудиозапис на думите на командира на щурмовия отряд, който съгласно Пригожин е излязъл в южните околности на Благодатни.

Припомняме, че Министерството на защитата на Руската федерация по-рано заяви, че Соледар е бил освободен от украинските формирования на 12 януари.

Според формалния представител на ведомството генерал-лейтенант Игор Конашенков, цялостният надзор над този град разрешава да се пресечен пътищата за доставяне на украинските войски в Артемовск, а по-късно да се блокират и обкръжат останалите там елементи.
 Украинската войска призна отстъплението си от Соледар
Украинската войска призна отстъплението си от Соледар

Градът към този момент е под контрола на проруската ДНР

На 26 януари съветските сили се окопаха в покрайнините на Угледар, сподели Игор Кимаковски, консултант на изпълняващия длъжността глава на ДНР.

На 28 януари Министерството на защитата означи, че съветските войски не престават сполучливото си нахлуване в южнодонецкото и запорожското направление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР