Селищата в Пендели, северно от Атина, включително две детски болници,

...
Селищата в Пендели, северно от Атина, включително две детски болници,
Коментари Харесай

Нощ на огнен кошмар за Атина

Селищата в Пендели, северно от Атина, в това число две детски лечебни заведения, бяха евакуирани, откакто във вторник избухна огромен горски пожар , който се раздели на доста разнообразни фронтове и се популяризира в жилищните региони, а в някои случаи доближи до дворовете на къщите, заключи " Катимерини ".

Самолетите за гасене на пожари стопираха да работят след 21:00 ч. заради липса на видимост.

Горският пожар продължаваше да бушува неконтролируемо, разпалван от мощните ветрове, които се очакваше да се успокоят през нощта.

Тридесет и шест деца бяха евакуирани от детската болница " Пендели " и неотложно трансферирани в болничното заведение " Агия София ". Успешно завърши и интервенцията по евакуация в държавното психиатрично заведение за деца в Дау, като 35 пациенти бяха трансферирани в болница Митера.

На жителите на Антуса, Дау, Неа Пендели, Драфи, Диони и Калитехниуполи и Дасамари беше изпратено известие от телефон 112.

Според представителя на противопожарната работа Янис Аротопиос силите, настоящи в региона , включват 420 пожарникари, 18 пеши единици и 85 транспортни средства , в това число водоноски. Операциите са били подкрепени от 28 румънски пожарникари.

Преди въздушните интервенции да спрат за през нощта, са били употребявани 15 самолета и 9 хеликоптера. Преустановяването на интервенциите доста усложнява напъните за преодоляване на пожара поради преобладаващите ветрове.

Около 280 полицейски чиновници бяха на фронта на пожара , с цел да охраняват къщите и да подкрепят интервенциите по евакуация, а други 80 полицейски чиновници патрулираха в регионите, където имаше заплаха от пожар в жилищните региони.

Междувременно Специалният секретариат за отбрана на животните-компаньони насочи апел към жителите да не изоставят домашните си любимци, като ги оставят безпомощни, вързани или в капан.

Организацията " Гласът на кучетата " в съдействие с EDKE (Доброволно деяние на ветеринарните лекари на Гърция) задейства механизъм за ръководство на рецесии, с цел да предложи поддръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР